Τομέας Πολιτισμού: Κινητοποίηση ενάντια στην νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας, 2/11, 7μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Γουλανδρή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2022

Κλεμμένα Είναι! Η διαβόητη «Συμφωνία» για τα 161 κυκλαδικά αντικείμενα αποδεικνύεται σκάνδαλο ολκής
Κινητοποίηση ενάντια στην νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας, Τετάρτη 2/11/2022, ημέρα των εγκαινίων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Γουλανδρή.
Συγκέντρωση στις 7 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΜέΡΑ25 καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο κάλεσμα των 5 Σωματείων για τον Πολιτισμό σε διαμαρτυρία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή, σήμερα Τετάρτη στις 7μμ., κινητοποίηση ενάντια στην νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας, Τετάρτη 2/11/2022, ημέρα των εγκαινίων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Γουλανδρή. Συγκέντρωση στις 7 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου.

Σχετικά με την υπόθεση στην εκπομπή Το Στίγμα της ΜέΡΑς με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου μιλάει ο Στάθης Γκότσης, Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, για το σκάνδαλο των 161 αρχαιοτήτων και το άνοιγμα του δρόμου προς τη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Η εν λόγω Συμφωνία (Ν. 4968/2022) υποσκάπτει την εθνική πολιτική για τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων, αδυνατίζει τη διεθνή θέση της χώρας υποχωρώντας από την πάγια θέση για διεκδίκηση με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες συμφωνίες νομιμοποίησης συλλογών οι οποίες απαρτίζονται από αρχαιότητες αμφίβολης προέλευσης και σίγουρα κτηθείσες με αντιεπιστημονικό και παράνομο τρόπο και ευνοεί σκανδαλωδώς ιδιωτικά Μουσεία και ιδιώτες συλλέκτες».

Διαβάστε σχετικά την Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Διαβάστε επίσης την Ερώτηση που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 σχετικά και την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο