Τομέας Πολιτισμού: Κάποιος να παραιτήσει τη Λίνα Μενδώνη σήμερα κιόλας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2021

Νομοσχέδια για 50 χρόνια παράδοσης αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, φωτιές σε αρχαιολογικούς χώρους από γυμνά ηλεκτροφόρα σύρματα, αλλαγές στο καθεστώς Δημόσιων Μουσείων, σκόπιμη υποστελέχωση φορέων, ξεδιάντροπη υποτίμηση των καλλιτεχνών, ετσιθελικές τοποθετήσεις ημέτερων της ολιγαρχίας σε διάφορες θέσεις ευθύνης με μόνο κριτήριο την πολιτική καταγωγή και τη δουλική οσφυοκαμψία, παραβιάσεις κοινής λογικής και βασικού ανθρώπινου ήθους συνθέτουν το λαμπρό πολιτικό ρεπερτόριο της εξωκοινοβουλευτικής Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη. Δεν τα λες και λίγα! Για πολύ λιγότερα ένας άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης! Η Υπουργός, όμως, καλά κρατεί, ακλόνητη στο άοκνα καταστροφικό έργο της.

Σε μία εποχή που το Υπουργείο αρνείται να στηρίξει τους καλλιτέχνες, οι οποίοι υποφέρουν βαθιά από την πανδημία και τα εξωφρενικά μέτρα της κυβέρνησης, η κ. Λίνα Μενδώνη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουν ότι αγνοούν εδώ και μέρες όσα φρικτά ακούγονται για ανατριχιαστικές εκτροπές αγαπημένων παιδιών του συστήματος. Στο Εθνικό Θέατρο, το θέατρο με τη μεγάλη συμβολική αξία για τον Πολιτισμό και το οποίο εδώ και μήνες καθυστερεί να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους του, είχε οριστεί από τον Αύγουστο του 2019 με προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού και της Υπουργού του, χωρίς δημόσια προκήρυξη, ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που πρόσφατα παραιτήθηκε μετά από φήμες για σοβαρά παραπτώματα. Κωφεύοντας στα γεγονότα και σε αυτήν ακόμα την καταγγελία των σπουδαστριών και σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η κ. Λίνα Μενδώνη προσπάθησε για μέρες να κρατήσει ίσες αποστάσεις με σειρά κενών επιχειρημάτων. Σήμερα όμως ήρθε η ώρα ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει τέλος στην καριέρα της κ. Μενδώνη στα κρατικά πράγματα του Πολιτισμού.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά πολυάσχολος διατρέχοντας τη χώρα σε αγώνα προπαγανδιστικό και προεκλογικό, αλλά ας αρχίσει να συμμαζεύει τα του οίκου του, γιατί η πολιτική δυσωδία αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη!

Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο