Τομέας Πολιτισμού: Η υπουργός Πολιτισμού ξαναχτυπά στην εκπνοή της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισαν οι πολίτες μεταπολιτευτικά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Απρ, 2023

Μετά το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, τα νταλαβέρια με αρχαιοκάπηλους, τα δούναι λαβείν με όλο το ηθικό ίζημα της ντόπιας και διεθνούς Ολιγαρχίας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ξαναχτυπά! Έτσι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ανακοίνωσε τον διορισμό Διοικητικών Συμβουλίων στα Μουσεία, που πρόσφατα είχε ετσιθελικά μετατρέψει σε ΝΠΔΔ! Σκοπός να πιάσει εξαπίνης τους συνδικαλιστές και τους πολίτες, μέσα στην χαλαρότητα του Πάσχα και, μάλιστα, με τα ΜΜΕ κλειστά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και οριστικά κλειστή τη Βουλή μέχρι τις εκλογές! Η Μητσοτάκης ΑΕ φτύνει στα μούτρα κάθε νομιμότητα, όπως εξάλλου μας συνήθισε να κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια!

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 5039/2023 για τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, …» (δώστε βάση στη σημειολογία του τίτλου) και συγκεκριμένα στο άρθρο 113 ορίζεται η «Προθεσμία διορισμού του πρώτου Γενικού Διευθυντή και των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού – Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 34 ν. 5021/2023». Με βάση τον νόμο για τα Μουσεία ΝΠΔΔ η προθεσμία έληγε στα μέσα Μαρτίου ενώ με τον ν. 5039/2023 παρατάθηκε μέχρι τις 17 Απριλίου. Έτσι εξηγείται και η επιλογή της Μεγάλης Πέμπτης με τη Βουλή κλειστή. Αιτία της καθυστέρησης φαίνεται να ήταν η άρνηση πολλών «προσωπικοτήτων» να λάβουν μέρος στο βρώμικο παιχνίδι της απερχόμενης υπουργού.

Ανάμεσα στους άριστους εκλεκτούς των ΔΣ της Μενδώνη περιλαμβάνονται εργολάβοι, τσιμεντάδες, κρασέμποροι, ξενοδόχοι και αερομεταφορείς και φυσικά, ομότιμοι καθηγητές. Κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν υπέρ της μετακίνησης των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκλεκτοί της υπόδικης ηγεσίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ! Τέλος, κερασάκι στην τούρτα εκπρόσωπος της Εκκλησίας διορίζεται στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, έτσι για να κρατηθεί ζεστή η σφιχτή αγκαλιά της Εκκλησίας με την εξουσία! Η χειρότερη υπουργός, βέβαια, δεν άφησε παραπονεμένες και επανάφερε στα Μουσεία μας δια της πλαγίας οδού, δύο από τις χειρότερες διευθύντριες που έχουν γνωρίσει μέχρι σήμερα!

Αυτός ο εσμός άσχετων αυλοκολάκων από όσους μοσχοπούλαγαν στην υπουργίνα και στην Μητσοτάκης ΑΕ εκδούλευση και εξυπηρετήσεις την τελευταία τετραετία βρέθηκαν μέσα στη νύχτα επικεφαλής των σημαντικότερων και πλουσιότερων Μουσείων του κόσμου!

Χρέος μας, να τους ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατόν!

Στις 21 Μαΐου ο λαός ψηφίζει και για να παραμείνουν τα αγαθά στα χέρια του: η ενέργεια, το νερό… και η Ιστορία του! Βυθίστε τους ανεπιστρεπτί στη λήθη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο