Τομέας Περιβάλλοντος: Διεκδικούμε τον τόπο μας – Διεκδικούμε τις παραλίες μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούλ, 2023

Ο υπερτουρισμός είναι γνωστό ότι καταστρέφει το το περιβάλλον, εξευτελίζει τις εργασιακές σχέσεις και προωθεί ένα καταναλωτικό, μοντέλο διακοπών που σε λίγο δεν θα απέχει από την ζωή στην πόλη. Τελικά καταστρέφει το ίδιο το τουριστικό προϊόν και στο μέλλον δεν θα μπορεί να το πουλήσει, αφήνοντας πίσω του χαλάσματα.

Έτσι οι παραλίες γίνονται σε όλο το μήκος τους απέραντοι κοιτώνες, υπαίθρια rooms to let και βέβαια, νόμιμα ή συνήθως παράνομα, ιδιοκτησίες του κάθε επιχειρηματία.

Οι πολίτες αντιδρούν: στην Πάρο,νησί-σύμβολο του σύγχρονου καταστροφικού τουρισμού δημιουργήθηκε η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches η οποία διεκδικεί πίσω τον δημόσιο χώρο των παραλιών. Και τα καταφέρνει, όχι μόνο να συσπειρώνει εκατοντάδες πολίτες στις κινητοποιήσεις της αλλά και να υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να τα “μαζεύουν”. Αλήθεια που ήταν τόσο καιρό η Αστυνομία, το Λιμενικό, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες; Ρητορικό το ερώτημα είναι γνωστή η αδιαφορία και οι υπόγειες σχέσεις όλων αυτών.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει το κίνημα για να πάρουμε πίσω τις παραλίες μας!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο