Τομέας Πειβάλλοντος: Η χρεοδουλοπαροικία της χώρας αντικατοπτρίζεται στη νέα σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2021

Η υπογραφή της «τροποποιημένης» σύμβασης με την Ελληνικός Χρυσός από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) στις 5/2/21 καταδεικνύει πως το περιβάλλον είναι ο τελευταίος τομέας που απασχολεί την κυβέρνηση ενώ προχωράει και σε περαιτέρω αλλαγές που θίγουν δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου.

Η νέα σύμβαση δεσμεύει τη χώρα να πληρώνει ρήτρες από εδώ και πέρα όποτε θέλει να εφαρμόσει το ελληνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο της εταιρείας, εκχωρώντας το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου να έχει διαφορετική άποψη από την εταιρεία.
Ο νέος Υπουργός εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα μίας εταιρείας που είχε αποστείλει εξώδικα σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού και αποδεικνύεται τελικά ότι η Ελληνικός Χρυσός αδυνατεί να προχωρήσει στις υποχρεώσεις της και στερεί από το κράτος δικαιώματα με τη συναίνεση πλέον του υπουργείου.

Και όλα αυτά ενώ έχει διαπιστωθεί η πολλαπλή παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και άρα η αδυναμία ή άρνησή της να τηρήσει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις. Η Ελληνικός Χρυσός βρήκε λοιπόν τους πρόθυμους συνομιλητές για να βελτιώσουν την επιχειρηματική/χρηματιστηριακή της για το περιβάλλον και τους πολίτες της Χαλκιδικής.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτό το καταστροφικό σχέδιο, αναλογιζόμενη την ευθύνη που αναλαμβάνει έναντι του ελληνικού λαού και του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο