Τομέας ΜΜΕ: Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Απρ, 2021

Είναι ενδιαφέρον σημείο των καιρών αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες:

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ότι η ΕΡΤ λογόκρινε εκπομπή που είχε ετοιμάσει με θέμα… τη λογοκρισία στα social media!

Το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητή η ειρωνεία του πράγματος: μάθαμε από τα social media για τη λογοκρισία στα social media, γιατί τα ΜΜΕ αποφάσισαν να λογοκρίνουν το ρεπορτάζ για τη λογοκρισία στα social media!

Αυτή η απολύτως ενδεικτική τραγελαφική ιστορία της ελληνικής πραγματικότητας των ΜΜΕ, αναδεικνύει με τον πιο κωμικοτραγικό τρόπο μια σειρά από διλήμματα της ενημέρωσης στον 21ο αιώνα: από τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το πού τελειώνει ένα Μέσο και πού ξεκινάει ένα Κοινωνικό Δίκτυο, μέχρι το πολύ κομβικό ερώτημα: «ποιος ελέγχει τους ελεγκτές».

Το ΜέΡΑ25 έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την ελευθεροτυπία σε ηλεκτρονική, δικτυακή και έντυπη μορφή και βέβαια θα συνεχίσει να επεξεργάζεται λύσεις υπέρ του αυτονόητου:

Να πάψει η Ενημέρωση να είναι ένα σιδερόφραχτο φυλασσόμενο πεδίο εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων και να ξαναγίνει θεματοφύλακας των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο