Τομέας ΜΜΕ: Παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι… υποκλοπές ΣΔΙΤ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Απρ, 2022

Αν υπάρχει άνθρωπος που να πέφτει από τα σύννεφα όταν βγαίνουν στον αέρα παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα του 2022, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν έχει υπ’ όψιν του ούτε το πλούσιο αμαρτωλό παρελθόν της ΝΔ (και ειδικότερα  της προηγούμενης πρωθυπουργίας Μητσοτάκη) σε θέματα υποκλοπών, ούτε την εξόχως αντιδημοκρατική σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει με το «καλημέρα σας» υπό τον προσωπικό του έλεγχο την ΕΥΠ και την Ενημέρωση.

Η υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αποκαλύπτει ένα δυσώδες παρακρατικό παρασκήνιο που συναντά κανείς μόνο σε μπανανίες και δικτατορικά καθεστώτα. O μίτος που ξετυλίχθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα του inside story και του reporters united έχει αναδείξει μια μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: τις…υποκλοπές ΣΔΙΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο στοχευμένος δημοσιογράφος είχε την υπόνοια ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Όταν ρώτησε επισήμως την ΑΔΑΕ αν όντως συμβαίνει αυτό, ακολούθησαν δύο πράγματα: η παρακολούθησή του σταμάτησε αυθημερόν, και εν συνεχεία η κυβέρνηση νομοθέτησε νύχτα και αιφνιδιαστικά ώστε οι πολίτες-στόχοι κρατικης παρακολούθησης να μην μαθαίνουν καν ότι μπήκαν στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της παρακολούθησής του ανέλαβε μια ισραηλινή εταιρεία, δίνοντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη δυνατότητα να καλύψει τα οργουελικά της πεπραγμένα πίσω από το αφήγημα «παρακολούθηση ιδιώτη από ιδιώτη».

Tα μισά από αυτά να είχαν γίνει γνωστά σε δημοκρατική χώρα του «δυτικού κόσμου» όπου βαυκαλίζεται η κυβέρνηση ότι ανήκουμε, η ίδια αυτή κυβέρνηση θα είχε βουλιάξει ατιμωτικά κάτω από το βάρος της δημοκρατικής εκτροπής της. Στην Ελλάδα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση απλά εξαφανίζουν από τα μάτια των πολιτών το γεγονός, ολοκληρώνοντας αυτή την ιδιότυπη «Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», την αγαπημένη και δοκιμασμένη συνταγή της «Μητσοτάκης Α.Ε.». εφαρμοσμένη αυτή τη φορά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας

Επείγει να αντιστραφεί αυτός ο κατήφορος. Επείγει να επιστρέψει η διαφάνεια και η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας. Κάθε νομοθετικό τερατούργημα της «Μητσοτάκης Α.Ε.» οφείλει να ξηλωθεί, αδιάφορο αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά το ξήλωμα της επικίνδυνης αυτής εταιρείας που υποδύεται την κυβέρνηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο