Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Συμμετέχουμε στον αγώνα στήριξης της 12χρονης – Καλούμε όλ@ αύριο Τρίτη 11/4 στις 16:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Απρ, 2023

Κράτος και κυβέρνηση αντί να δώσουν προστασία στην 12χρονη και στην οικογένεια της όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, τους έχουν αφήσει χωρίς καμία μέριμνα. Τόσο η 12χρονη όσο και η οικογένεια της από την πρώτη στιγμή δέχονται εκφοβισμό, ενώ η 12χρονη την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άντρα μέσα στο σπίτι όπου διαμένει.

Συλλογικότητες που στήριξαν την 12χρονη επιζώσα στις 23 Δεκεμβρίου 2022, με επιστολή που επέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Γενικό Γραμματέα Δήμου: κ. Α. Τσιατσιάμη, ζητούσαν την ολόπλευρη κοινωνική, ψυχική και ηθική στήριξη του ανήλικου θύματος trafficking και της οικογένειας της, με σταθερή μηνιαία βοήθεια. Για την επιστολή δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση που έχουν δεχθεί εκφοβίζονται συνεχώς, με σκοπό να κάνουν πίσω και να αποσύρουν τις καταγγελίες. Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στεκόμαστε αλληλέγγυ@ στα επιζώντα θύματα και συνεχίζουμε τον αγώνα στήριξης της 12χρονης και της οικογένειας της. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και τις Αρχές να μεριμνήσουν για την προστασία των θυμάτων βιασμού και μαστροπείας. Την δημιουργία κοινωνικών δομών φιλοξενίας σε όλη την χώρα.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες στον αγώνα στήριξης της 12χρονης και της οικογένειας της και καλούμε όλ@ αύριο Τρίτη 11 Απριλίου 2023 στις 16:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας (Δημαρχείο Αθήνας, Πλατεία).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο