Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Όλ@ το Σάββατο 15/10 στις 12:00 στην συγκέντρωση και πορεία για την υπόθεση βιασμού και έκδοσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Οκτ, 2022

Οι αποκαλύψεις για τον μαστροπό από τον Κολωνό είναι καταιγιστικές, καθώς όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για ένα ολόκληρο κύκλωμα μαστροπείας και παιδεραστείας. Ένας παιδοβιαστής που συμφωνά, με τον πρώην Συνδικαλιστή της αστυνομίας και «έγκυρους» συστημικούς δημοσιογράφους, είναι υπεράνω υποψίας μιας και έχει, αυτό που η κοινωνία αποκαλεί προσωπείο του καλού οικογενειάρχη. Μια κοινωνία που μόλις γίνει γνωστό ένα τέτοιου είδους περιστατικό «πέφτει από τα σύννεφα» και δεν πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται στην διπλανή της πόρτα. Όπως σε κάθε τέτοιου είδους περιστατικό που γίνεται γνωστό, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την έλλειψη μέριμνας από το Κράτος, την Πολιτεία και την Κυβέρνηση, προς τα θύματα. Ταυτόχρονα βλέπουμε την στοχοποίηση του θύματος με τα συστημικά ΜΜΕ να είναι ανενόχλητα έξω από το σπίτι της κοπέλας, χωρίς κάποια παρέμβαση από Εισαγγελέα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της υπόθεσης στον Κολωνό είναι οι πολλές συνάφειες με αντίστοιχες υποθέσεις, βλέπε υπόθεση Λιγνάδη ή του πρώην συμβούλου του νυν πρωθυπουργού, Νίκου Γεωργιάδη, που το Δικαστήριο της Μολδαβίας τον καταδίκασε για ασέλγεια σε ανηλίκους. Άτομα υπεράνω πάσης υποψίας και κυρίως, με υψηλές διασυνδέσεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολλές συμπτώσεις τείνουν να σπάσουν την κοινή αντίληψη ότι ο βιασμός δεν έχει ιδεολογία. Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι πως ο βιασμός είναι εκλεκτικά συγγενής με ιδεολογίες ή ιδεοληψίες που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε άριστους και μη, έχοντας στον πυρήνα τους την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την επιβολή του ισχυρού στον αδύναμο.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας, για όσα έχουν γίνει γνωστά τα τελευταία 24ωρα. Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την προστασία των θυμάτων, καθώς είναι απαραίτητα για να νιώσουν τα θύματα και οι οικογένειες τους ασφαλείς και να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας και κακοποίησης που έχουν δεχθεί.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλες Συλλογικότητες και καλούμε όλ@, αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 12:00 στο Μετρό Σεπολίων, στην συγκέντρωση και πορεία για την υπόθεση βιασμού και έκδοσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον Ηλία Μίχο επιχειρηματία της περιοχής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο