Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Όλ@ στις 4/7 στις 19:30 στο Σύνταγμα – Πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιούλ, 2022

Με το που δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μια θηριώδης εκστρατεία συγκάλυψής της αποτρόπαιας δράσης του μπήκε σε εφαρμογή. Τόσο από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού, όσο και από πολλά συστημικά ΜΜΕ και προσωπικότητες πρόθυμες να τον ξεπλύνουν, ενώ ύποπτες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υποθεσης, δώσανε σ τον Δημήτρη Λιγνάδη την ευκαιρία να σβήσει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο υπήρξε εις βάρος του. Παράλληλα ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, έκανε μια πρωτοφανή επίθεση στα θύματα, επιχειρώντας να τα τρομοκρατήσει, αλλά και να τα προσβάλει, μιλώντας για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους.

Με την έναρξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, είδαμε τον συνήγορο του να συνεχίζει τις επιθέσεις του απέναντι στα θύματα, ακόμη και μέσα στις δικαστικές αίθουσες απαιτώντας να κάνουν αναπαράσταση του βιασμού τους, αλλά και σεξιστικές επιθέσεις σε γυναίκες δημοσιογράφους, που ήταν έξω από τα δικαστήρια για να καλύψουν την υπόθεση.

Πλέον η δίκη του έχει μπει στην τελική ευθεία, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τους τρεις βιασμούς, αλλά την αθώωση του για τον τέταρτο, με αιτιολογία ότι ο καταγγέλλων δεν είναι στο δικαστήριο να υπερασπιστεί την καταγγελία του.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στεκόμαστε στο πλευρό όλων των θυμάτων που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν τον βιασμό και την κακοποίηση που δέχθηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ζητάμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και να κριθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για όλους του συνεχόμενους βιασμούς που έχει διαπράξει.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλες φεμινιστικές οργανώσεις, και καλούμε όλ@ να συμμετέχουν, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 19:30 στο Σύνταγμα Πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη.

Να υπάρξει δικαίωση για όλα τα θύματα βιασμού και κακοποίησης!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο