Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Να σταματήσει ο κ. Κούγιας να τρομοκρατεί τα θύματα βιασμού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Απρ, 2022

Από την στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προβεί σε απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις απέναντι στα θύματα που έχουν βρει το θάρρος να καταγγείλουν τον βιασμό τους. Στην σημερινή δίκη ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη  προχώρησε σε μια άθλια και απαράδεκτη κίνηση, χωρίς να ρωτήσει τον μάρτυρα μηνυτή, αγγίζοντας τον για να κάνει την αναπαράσταση της κακοποίησης του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση από την αρχή προσπάθησε να συγκαλυφθεί από την ίδια την Κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για δήθεν εξαπάτηση. Στην συνέχεια ακολούθησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας τρομοκρατώντας τα θύματα και προσβάλλοντας τα, με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ προσπάθησαν να τον συγκαλύψουν.

Η αμφισβήτηση των θυμάτων του  βιασμού, αρχίζει από  την αστυνομία που αμφισβητεί το ίδιο το θύμα ρωτώντας το τι έκανε στο συγκεκριμένο μέρος, τι ρούχα φορούσε κτλ. Από τα ΜΜΕ, αλλά και από τα δημόσια πρόσωπα, που με δηλώσεις τους συγκαλύπτουν τους βιαστές λέγοντας πως είναι καλοί στην δουλειά τους, και πως περνάνε δύσκολα με όλα αυτά. Όπως επίσης και ένα μέρος της  κοινωνίας που πολλές φορές αδιαφορεί για τα θύματα βιασμού, ή αναρωτιέται γιατί δεν το κατήγγειλε αμέσως.

Τα θύματα βιασμού  ξανά ζούνε τον βιασμό τους κάθε φορά που πρέπει να μιλήσουν και να τον  περιγράψουν. Ως Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε θύμα βιασμού και κακοποίησης. Δηλώνουμε την αποστροφή μας σε τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά που μόνο στόχο έχουν να αποθαρρύνουν τα θύματα και να συγκαλύψουν τους βιαστές.

Κάθε φορά που θα συγκαλύπτεται ένας βιαστής, όλο και πιο πολλά θύματα θα σωπαίνουν!

Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία συγκάλυψη σε βιαστές!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο