Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Να μην μείνει ούτε η «Ε» ούτε κανένα θύμα trafficking και κακοποίησης μόνο του – Όλ@ στις 23/12, 9:30 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Δεκ, 2022

Στην εκδίκαση της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή για τους κατηγορουμένους με το σκεπτικό ότι η καταγγέλλουσα μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο και πως δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς εμπορίας ανθρώπων, αλλά η ίδια επέλεξε πώς θα κερδίσει την οικονομική χειραφέτηση στη ζωή της. Η απαλλακτική πρόταση αφορά τον 40χρονο αστυνομικό, που κατηγορείται ότι την βίαζε και την εξέδιδε, τον πατέρα του θύματος, που καταγγέλλεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, και τον πρώην σύντροφό της, που κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη. Δύο άτομα ακόμη κατηγορούνται ως συνεργοί του αστυνομικού σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη δικαιοσύνη, αντί να βγάζει αποφάσεις που να δικαιώνουν θύματα βιασμού και τράφικινγκ, προστατεύει θύτες και βιαστές. Για άλλη μια φορά βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ο εκφοβισμός των θυμάτων που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση και τον βιασμό που έχουν δεχθεί. Ταυτόχρονα, μέλη της ΕΛ.ΑΣ. μένουν στο απυρόβλητο και έχουν το ελεύθερο από κυβέρνηση και σύστημα δικαιοσύνης να δολοφονούν, να βιάζουν, να κακοποιούν, να παρενοχλούν, με τον πολιτικό τους προϊστάμενο Θεοδωρικάκο να τους λέει να μην έχουν φοβικό σύνδρομο. Την ίδια στιγμή γίνονται μαφιόζικες εκτελέσεις σε κατάμεστες από κόσμο πλατείες και η αστυνομία «σφυρίζει» αδιάφορα.

Μετά τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, υπόθεση που μπήκε στο αρχείο και οδήγησε την ίδια να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, την αποφυλάκιση του καταδικασμένου παιδοβιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, την υπόθεση στον Κολωνό, τον βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας και την αποφυλάκιση του δολοφόνου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που δολοφόνησε τον 16χρονο Ρομ Κωστή Φραγκούλη, βλέπουμε την δικαιοσύνη να λειτουργεί και να αποφασίζει με ταξικά κριτήρια.

Και ενώ, μετά από κρατικές δολοφονίες και βιασμούς που γίνονται από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης βιασμούς και παιδοβιασμούς από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και γόνους «γνωστών οικογενειών», βλέπουμε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης να επισκέπτονται τους δολοφόνους ή να συγκαλύπτουν τους βιαστές και παιδοβιαστές. Ωστόσο δεν έχουμε δει κανέναν Υπουργό να παίρνει το μέρος των θυμάτων. Ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κωφεύει, προβάλλοντας με κάθε ευκαιρία τα δήθεν μέτρα προστασίας που έχει πάρει η Κυβέρνηση υπέρ των θυμάτων, όταν αδικούνται ή εκφοβίζουν τα θύματα .

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας όχι μόνο στην Ε., θύμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων ( trafficking) στην υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά και σε όλα τα θύματα trafficking , κακοποίησης, βιασμού που έχουν βρει το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη. Ζητάμε από την δικαιοσύνη, αν είναι «τυφλή» και αμερόληπτη, όπως υποστηρίζουν οι λειτουργοί της, να σταματήσει να αδικεί και να εκφοβίζει τα θύματα, όπως συνηθίζει να κάνει, και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στου ενόχους. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει να συγκαλύπτει βιαστές, παιδεραστές, μαστροπούς και δολοφόνους και να προβεί σε άμεσα μέτρα προστασίας των θυμάτων trafficking, βιασμού και κακοποίησης.

Συμμετέχουμε αύριο Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 9:30 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δέγλερη 4, στην συγκέντρωση στήριξης για την Ε.

Να μην μείνει ούτε η Ε. ούτε κανένα θύμα trafficking και κακοποίησης μόνο του!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο