Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 21/1/22 στις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος – Να μην μένουν οι βιαστές άλλο ατιμώρητοι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιαν, 2022

Η αποκάλυψη του ομαδικού βιασμού, μετά από νάρκωση της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, βγάζει στο φως ένα ολόκληρο κύκλωμα «ισχυρών» ανθρώπων που στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να διαλέγουν ποια κοπέλα θέλουν να βιάσουν. Το περιστατικό που έγινε γνωστό γιατί κοινοποιήθηκε από χρήστες στα social media και από την διάσταση που πήρε, αρχίσανε τα ΜΜΕ να ασχολούνται, αλλά κυρίως με την δημοσιογραφία «κλειδαρότρυπας», και με δηλώσεις «μήπως τα κορίτσια που ήταν εκεί είχανε οικονομικό όφελος» ή ‘«κάποιος άντρας που είναι πλούσιος και εμφανίσιμος γιατί να κάνει κάτι τέτοιο;» Για άλλη μια φορά η μόνη που δεν ασχολείται σοβαρά όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει είναι η Κυβέρνηση η οποία είναι απούσα!

Όλες αυτές οι πράξεις δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα μόνο με την κοινωνική τάξη που ανήκουν οι θύτες και αυτό έχει και ως αποτέλεσμα να μετράμε τόσες γυναικοκτονίες. Αποτελούν χαρακτηριστικά της πατριαρχικής κουλτούρας, της κουλτούρας του σεξισμού και βιασμού, που απαξιώνει και καταπιέζει ότι δεν είναι άνδρας straight και θέλει τις γυναίκες πάντα υποχείρια των ανδρών, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της επιλογής τους.

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε την Γεωργία που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον βιασμό που δέχτηκε, και με κατάθεσή της έχει άρχισε να αποκαλύπτετε το κύκλωμα που φαίνεται πως υπάρχει. Είμαστε δίπλα σε κάθε θύμα που βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να καταγγείλει τον βιασμό και την κακοποίηση που έχει υποστεί. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πάρουν μέτρα πρόληψης για τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

Καλούμε την Παρασκευή/21/1/22 στις 19:00 στο Σύνταγμα στην Συγκέντρωση και Πορεία ενάντια στην υποκρισία , την συγκάλυψη και την προστασία των βιαστών!

Για να μην υπάρξει κανένα θύμα μόνο του και ανυπεράσπιστο!

Να μην μένουν οι βιαστές άλλο ατιμώρητοι!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο