Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιαν, 2022

Στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ένα κορίτσι 24 χρονών ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά από πολλούς θύτες. Το θύμα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και ένας από όσους υπέδειξε συνελήφθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ένας άλλος που παραδέχτηκε το συμβάν σε δημόσια ανάρτηση του στα social media, στη συνέχεια την κατέβασε. Σύμφωνα με τον συνήγορο της κοπέλας Θανάση Ζιώγα, πίσω από την υπόθεση κρύβεται “μεγάλο κύκλωμα” που πρέπει να εξαρθρωθεί, πλην όμως λόγω των προσώπων που καταγγέλλονται, η υπόθεση κινδυνεύει να οδεύσει προς συγκάλυψη.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός περιστατικού που επιχειρείται να συγκαλυφθεί καθώς τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ισχυρές διασυνδέσεις και μέσω μεθόδευσης που συντελείται και από δημοσιογραφικούς κύκλους, επιχειρείται να υποβιβαστεί και να εξευτελιστεί το θύμα μέσω απαράδεκτων δηλώσεων “του τύπου” τι δουλειά είχε το θύμα εκείνη την ώρα στο ξενοδοχείο, ή ακόμα ακόμα ”μήπως το θύμα και άλλα κορίτσια που παραβρέθηκαν στο συγκεκριμένο μέρος είχανε και κάποιο χρηματικό όφελος”!

Η Πολιτεία οφείλει να κάνει σωστά την δουλειά της και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να συλληφθούν οι θύτες.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε κάθε θύμα που βρίσκει το θάρρος να προβαίνει σε καταγγελία και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στεκόμαστε δίπλα σε όλ@ τα θύματα, απαιτούμε δικαιοσύνη και ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο