Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στα θύματα έμφυλης βίας!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2023

Με τα περιστατικά έμφυλης βίας συνεχώς να αυξάνονται και τις γυναικοκτονίες να πληθαίνουν, Πολιτεία και Κυβέρνηση δεν μεριμνούν για την προστασία των θυμάτων και δεν παίρνουν μέτρα που θα μπορούσαν να μειώσουν και να εξαλείψουν την βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η γυναικοτονία δεν είναι μια απλή δολοφονία, είναι η τελική πράξη της έμφυλης βίας που κακοποιεί, βιάζει και δολοφονεί.

Ο απαράδεκτος Νόμος του κ. Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που ψηφίστηκε τον Μάϊο του 2021 έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και ήδη βλέπουμε τα τραγικά του αποτελέσματα. Αποτελέσματα για οποία οι γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και οργανώσεις που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά δεν ακούστηκαν ποτέ, καθώς δόθηκε δημόσιος χώρος και βήμα ΜΟΝΟ στις οργανώσεις που ήταν υπέρ του Νομοσχεδίου.

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, αλλά και το ίδιο το ΜέΡΑ25 δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας στα θύματα έμφυλης βίας! Έχουμε επισημάνει τόσο με ερωτήσεις μας μέσα από την Βουλή όσο και εκτός, την αναγκαιότητα της νομικής αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία, αλλά και των μέτρων για την προστασία των θυμάτων της έμφυλης βίας. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα έμφυλης βίας, για να μην υπάρξει καμία λιγότερη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο