Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+: Ζητάμε την διακοπή του Big Brother και την άμεση επέμβαση εισαγγελέα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Σεπ, 2020

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜΕΡΑ25 θεωρεί εγκληματική την προτροπή για βιασμό γυναικών που έκανε παίκτης του ριάλιτι Big Brother, σε live streaming στη διαδικτυακή πλατφόρμα του τηλεπαιχνιδιού που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αντίστοιχα θεωρούμε απαράδεκτα και προσβλητικά για όλες/όλους/α μας τα σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν από τον ίδιο και άλλους στο ριάλιτι.

Ο τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να επιδείξει την ελάχιστη υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ειδικά στις γυναίκες και στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τα οποία είναι βαριά απειλούμενα και προσβεβλημένα από τις δημόσιες δηλώσεις τις οποίες μετέδωσε.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη του είναι ακόμα μεγαλύτερη δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος παίκτης επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους της παραγωγής της εκπομπής για να συμμετάσχει και άρα να αναπαράγει τον ομοφοβικό σεξιστικό του λόγο προς άγρα τηλεθέασης, φτάνοντας στο σημείο να θεωρεί τον βιασμό δικαίωμα του για να «ξαλαφρώσει» και παροτρύνοντας τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο.

Σε μία περίοδο που οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες είναι μία τραγική καθημερινότητα και οι βίαιες επιθέσεις και οι προσβολές σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα συμβαίνουν ακόμα και από την ίδια την αστυνομία, η τηλεόραση μέσω αντίστοιχων εκπομπών αντί να συντάσσεται στον αγώνα ενάντια στον σεξισμό και την πατριαρχία τα ενισχύει δίνοντας βήμα σε ρητορικές μίσους και απαξίωσης.

Η απλή επίπληξη και η απομάκρυνση του παίκτη από την εν λόγω εκπομπή δεν είναι αρκετή.

Ζητάμε την άμεση διακοπή μετάδοσης της συγκεκριμένης εκπομπής καθώς και κάθε εκπομπής από τηλεοπτικό μέσο που αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα και προσβάλει την αξιοπρέπεια μας.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση εισαγγελέα για την δημόσια προτροπή σε βιασμό από το συγκεκριμένο άτομο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο