Τομέας Εργασίας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Ταξικά, συλλογικά και επίμονα διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Νοέ, 2022

Ανακοίνωση ΘΟΒ Συνδικαλιστικού και Τομέα Εργασίας για απεργία 9 Νοέμβρη.

Οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα 12 τελευταία μνημονιακά χρόνια, «εξασφάλισαν» λιτότητα, ανεργία, ακρίβεια, επισφαλή και μαύρη εργασία, οι δε εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ κατώτεροι των περιστάσεων, καλλιέργησαν την αδράνεια και την παραδοχή της ήττας στους εργαζόμενους- ες.

Με αφορμή την νέα εθιμοτυπική 24ωρη κινητοποίηση, ήρθε η ώρα δυναμικά να παλέψουμε, ώστε η απεργία να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων, ιδιαίτερα των πιο επισφαλώς (εργολαβικών, ενοικιαζόμενων, με ελαστικές συμβάσεις και δικαιώματα εργασίας), των πρεκάριων, από τα σημερινά χέρια της «γραφειοκρατίας» της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και της κυβερνητικής ΑΔΕΔΥ.

Στις 9 Νοέμβρη κατεβαίνουμε ξανά στον δρόμο, με τον κόσμο της εργασίας.

Στηρίζουμε, απεργούμε, διεκδικούμε και συμμετέχουμε στην 24ώρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στο πλαίσιο των αρχών του νέου συνδικαλισμού και απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που δεν θα διασπούν, αλλά θα ενώνουν τους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση και συνθήκες δουλειάς.

Κατάργηση του αντιεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ανά μήνα στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων.

Εθνικοποίηση– Ενιαία ΔΕΗ για πραγματικά φθηνό ρεύμα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη, αλλά και να υπάρξει πραγματικός έλεγχος τιμών για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πλήττει και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους-ες.

Ταξικά, συλλογικά και επίμονα διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια!

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ- ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο