Τομέας Δικαιωμάτων: Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για τον ξυλοδαρμό του πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μαρ, 2023

Την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη των αστυνομικών για τον βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, έξω από την δικαστική αίθουσα αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο.

Δεν υπάρχει πάτος για τους πραιτωριανούς του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη. Όχι μόνο επιτέθηκαν στον Γιάννη Μάγγο, αλλά και στον αλληλέγγυο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, κάνοντας χρήση χημικών.

Το δόγμα της ανεξέλεγκτης καταστολής φτάνει μέχρι και στον ξυλοδαρμό των οικογενειών των θυμάτων της αστυνομικής βίας. Εμείς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Γιάννη Μάγγο και στον σπουδαίο αγώνα που δίνει για την δικαίωση της μνήμης του Βασίλη, αλλά και για τον τερματισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 ζητάμε μια δίκαιη δίκη για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγο, που του στοίχισε τη ζωή του, με αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των αστυνομικών σε κακούργημα, ύστερα από τη διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που διέταξε τη δικαστική διερεύνηση τέλεσης του κακουργήματος των βασανιστηρίων και ως προς τους ήδη κατηγορουμένους αλλά και για άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου.

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μπει ένα τέλος στην κρατική καταστολή.

Τομέας Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο