Τομέας Αθλητισμού: Παραιτηθείτε κύριε Αυγενάκη, αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε κάτι στον Αθλητισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Μαρ, 2021

Παραιτηθείτε κύριε Αυγενάκη, αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε κάτι στον Αθλητισμό, γιατί με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους αθλητές θα γίνετε νέος Άδωνις Γεωργιάδης, αφού τα σωματεία και τα γυμναστήρια σε λίγο καιρό θα σας παραδώσουν τα κλειδιά τους!

Με μία κοινή ανακοίνωση σύνδεσμοι αθλητών από διάφορα αθλήματα ζητούν να δοθεί άμεση λύση στον αθλητισμό και καυτηριάζουν τη στάση της κυβέρνησης η οποία λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο,  με προχειρότητα και χωρίς λογική. Οι αθλητές ενώνουν τις φωνές τους και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, κάτι που δυστυχώς ο υφυπουργός Αθλητισμού αδυνατεί να κάνει και κρύβεται συνεχώς πίσω από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων. 

Πως θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς άλλωστε ότι παραμένουν κλειστά πρωταθλήματα, τα οποία λειτουργούν με τα ίδια ακριβώς υγειονομικά πρωτόκολλα με πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται κανονικά; Πως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ο αθλητισμός να λειτουργεί και να χρησιμοποιείται ως ασπίδα προστασίας από την πανδημία, ενώ στη χώρα μας ακούμε από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς καμία τεκμηρίωση, ότι οι αθλητικοί χώροι αποτελούν εστίες διάδοσης του ιού; 

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση εμπαίζει τους ανθρώπους του αθλητισμού, οι οποίοι στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτούργησαν εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα το ποσοστό θετικότητας των τεστ να είναι περίπου 0,4%, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα όπλο κατά της πανδημίας. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να κρατά τους αθλητικούς χώρους κλειστούς, τη κοινωνία μακριά από την άθληση με δυσάρεστες συνέπειες τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία των πολιτών και επιβάλλει το ένα lockdown μετά το άλλο, έχοντας χάσει πλέον τον έλεγχο της πανδημίας. 

Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητές, οι προπονητές, οι εργαζόμενοι, τα γυμναστήρια και όλοι όσοι σχετίζονται με την αθλητική δραστηριότητα είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν φτάσει στα όριά τους. 

Φτάνει πια κύριοι της κυβέρνησης! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει το θέμα να λυθεί άμεσα! Πρέπει να σταματήσει η συρρίκνωση του Αθλητισμού!

Κύριε Αυγενάκη, αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε κάτι στον Αθλητισμό παραιτηθείτε! Έτσι και αλλιώς με τη παθητική στάση που έχετε δεν βοηθάτε και το μόνο που θα καταφέρετε είναι σε λίγο καιρό να γίνεται αποδέκτης των κλειδιών των αθλητικών συλλόγων και των γυμναστηρίων που θα οδηγηθούν σε λουκέτο!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο