Τομέας Αθλητισμού: Η Στήριξη του Παραολυμπιακού Κινήματος είναι θέμα Πολιτισμού και δείκτης της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2020

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25, με εκπροσώπους του Παραολυμπιακού κινήματος, με θέμα “Αθλητισμός των ΑμεΑ”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η κ. Σοφία  Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών(Β3) του ΜέΡΑ25, ο κ. Αθανάσιος Μπαράκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 και Χρυσός Παραολυμπιονίκης, ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25, ο κ. Κων/νος Σιάχος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, ο κ. Ανδρέας Κατσαρός  Αργυρός Παραολυμπιονίκης, μέλος της ολομέλειας της Ε.Π.Ε., έφορος αθλημάτων και ταμίας του συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, ο κ. Πολυχρονίδης Γρηγόρης Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, ο κ. Γιάννης Κωστάκης Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, ο κ. Καπελλάκης Γεώργιος Πρόεδρος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, η κ. Έστα Ράζου εκπρόσωπος γραφείου τύπου  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, ο κ. Φώτης Μπίμπασης  τεχνικός σύμβουλος της ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο ), ο κ. Ιωάννης Τσουμπρής καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διοργανωτής του «Τζάμπολ Αγάπης» (Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή) και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παραολυμπιακό κίνημα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι το πρόβλημα της χρηματοδότησης και της οικονομικής επιβίωσης των Συλλόγων, η ελλιπής προβολή, οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στις μετακινήσεις τους, η προσβασιμότητα, η έλλειψη αγωνιστικών χώρων και η απουσία της Πολιτείας τόσο στην υλική όσο και στην ψυχολογική στήριξη των Παραολυμπιονικών μας, ιδιαίτερα σήμερα που η πανδημία έχει οδηγήσει σε αναστολή τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες.

Οι εκπρόσωποι του Παραολυμπιακού κινήματος παρουσίασαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προβολής του σημαντικού έργου που επιτελούν, το ΜέΡΑ25 δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και όλοι μαζί, αθλητές, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και το ΜέΡΑ25 να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο Παραολυμπιακό κίνημα τη θέση που του αξίζει, γιατί είναι θέμα πολιτισμού και δείκτης της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο