Τομέας Αθλητισμού: Για την κυβέρνηση, αν έχεις λεφτά να κάνεις τεστ, τότε μπορείς να αγωνιστείς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Νοέ, 2020

Σύσσωμος ο κόσμος του ερασιτεχνικού Αθλητισμού διαμαρτύρεται άλλη μια φορά για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον αθλητισμό, στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών από τον Covid-19.

Το περασμένο Μάιο, μετά από δίμηνο lockdown σε όλες τις δραστηριότητες, ο αθλητισμός, μετρώντας τις πληγές του, επανεκκίνησε, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία οδήγησαν στην ασφαλή διεξαγωγή των προπονήσεων και των αγώνων. Οι αθλητικοί σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες όλης της χώρας με υπευθυνότητα συνεργάστηκαν και οι αθλητικές δραστηριότητες τελούνται με απόλυτη ασφάλεια. Οκτώ μήνες μετά, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. με χθεσινή της απόφαση χωρίζει τη χώρα σε τρεις περιοχές: περιοχή επιπέδου Α(επιτήρησης), περιοχή επιπέδου Β (αυξημένου κινδύνου) και περιοχή επιπέδου Γ(συναγερμός) και βάζει λουκέτο σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στις περιοχές επιπέδου Β και Γ, ενώ στις περιοχές επιπέδου Α αφήνει τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται καθώς και τους αγώνες των ατομικών αθλημάτων.

Αποτέλεσμα χιλιάδες αθλητές να παραμένουν ανενεργοί ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να πλήττεται για άλλη μία φορά. Προφανώς για την κυβέρνηση και τον κ.Αυγενάκη, αθλητισμός είναι μόνο οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές καθώς και οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δικαίωμα στην άθληση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα επειδή έχουν τα χρήματα να κάνουν τεστ και έτσι συνεχίζουν κανονικά να αθλούνται.

Οι αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων, που με ευθύνη της κυβέρνησης αυτής αλλά και όλων των προηγούμενων, είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε κανένα μέτρο στήριξης, τι θα απογίνουν; Με ποιο τρόπο θα εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί ότι η εκπαίδευσή του στο σχολείο το πρωί και η συναναστροφή με πολλά παιδιά δεν είναι επικίνδυνη, αλλά το απόγευμα, στην ομάδα του, που αθλείται με τα ίδια παιδιά με τα οποία πάει σχολείο και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός; Ο οργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως αποδείχτηκε στο προηγούμενο διάστημα και το επιλεκτικό lockdown της κυβέρνησης μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Στο ΜέΡΑ25 θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τους ανθρώπους που τον υπηρετούν και το δικαίωμα των αθλητών στην άθληση. Ένα δικαίωμα που τα μέτρα της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζουν και είναι άδικο για τους αθλητές και τους συλλόγους οι οποίοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα λειτούργησαν με υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και προτείνουμε, για τον επόμενο μήνα, να δώσει τη δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους, χωρίς την πραγματοποίηση αγώνων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Είναι θέμα επιβίωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο