Το σχέδιο της Φον ντερ Λάιεν για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ πιστό στο δόγμα της υπερχρέωσης των λαών για τους ολιγάρχες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μάι, 2022

Ένα σχέδιο με προτάσεις για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο και την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ παρουσίασε η Κομισιόν, με δανεικά ύψους 210 δις για την εισαγωγή LNG, την επίσπευση υποτίθεται των ΑΠΕ και τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Μάλιστα στο σχέδιο αυτό υπάρχουν αρκετές δόσεις “ατομικής ευθύνης” με μετάθεση ευθυνών στους πολίτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή επάρκεια.

Η Κυβέρνηση θεωρεί πως με το σχέδιο αυτό η ΕΕ μπορεί να μοιάζει μεν με “αργοκίνητο τρένο”, αλλά αυτό είναι “έτοιμο να επιταχύνει και να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του”.

Η πραγματικότητα είναι πως και για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ συνεχίζεται η υπερχρέωση των λαών υπέρ των ολιγαρχών.

Κάτι που φυσικά θα συνεχίσει και η χώρα μας, με νέα δανεικά περίπου 5 δις σύμφωνα με το σχέδιο της κ. Φον ντερ Λάιεν, τα οποία δεν θα κατευθυνθούν καν στην υποτιθέμενη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά σε δήθεν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας!

Όσον αφορά δε τα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αυτά παραπέμπονται στις καλένδες.

Το δόγμα νυν υπέρ πάντων η παρασιτική, κρατικοδίαιτη ολιγαρχία δίχως σύνορα συνεχίζεται ακάθεκτο με τις “ευλογίες” και της ΕΕ.

Για την ιστορία: Το πρόγραμμα της ΕΕ για “απεξάρτηση” από Ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο κοστολογήθηκε στα €210δις, ακριβώς, δηλαδή, όσο και το ποσό που έχει μείνει στον “κουμπαρά” του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσα από την γνωστή συνταγή της μεταμφίεσης υπαρχόντων κονδυλίων ως νέα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο