Το Σάββατο 18 Μαρτίου ενώνουμε τις φωνές μας, ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό, τον σεξισμό και τον πόλεμο

Δραστηριότητα
17 Μαρ, 2023

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που μάχονται στο πεδίο της Αλληλεγγύης διοργανώνουν μια γιορτή-συλλαλητήριο προς τη Βουλή. Ο Τομέας Δικαιωμάτων και η Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε, όλες και όλους, αύριο, Σάββατο 18/3, στις 2:00μμ, στην πλατεία Βικτωρίας.

Από τις ρατσιστικές βιαιοπραγίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι τις παράνομες επαναπροωθήσεις. Κι από τους υπέρογκους αμυντικούς εξοπλισμούς μέχρι τις δεκάδες γυναικοκτονίες και τις ομοφοβικές επιθέσεις. Ο αγώνας απέναντι σε κάθε διάκριση, ανισότητα και διαχωρισμό είναι κοινός για όλες και όλους.

Ένα χρόνο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η υποκρισία περισσεύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση σηκώνει φράχτες ντροπής. Παρακολουθούμε το θέαμα των Ευρωπαϊκών κρατών που μιλούν για περίθαλψη των Ουκρανών προσφύγων, ενώ στην πραγματικότητα στην άλλη άκρη του ευρωπαϊκού χάρτη χιλιάδες ψυχές ψάχνουν ένα χέρι βοηθείας.

Δεν θα πάψουμε να καταγγέλλουμε την άδικη και σκληρή στάση των Κυβερνήσεων απέναντι στους κατατρεγμένους και αβοήθητους πρόσφυγες και μετανάστες. Υψώνουμε τείχος δημοκρατίας και αλληλεγγύης στις βάρβαρες αντιμεταναστευτικές και αυταρχικές αντιλήψεις τους.

Εμείς, πιανόμαστε χέρι-χέρι με αυτές/ους που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου είμαστε όλ@ πρόσφυγες και μετανάστριες. Οι ξενοφοβικές επιθέσεις φασιστικών και κρατικών ομάδων δεν θα γίνουν άλλο ανεκτές. Ενώνουμε τις φωνές μας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο