Το πολιτικό μας πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Φεβ, 2019

Πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει κοινά δικαιώματα, κοινή ευημερία, ενίσχυση της δημοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη, ο πρώτος ευρωπαϊκός διεθνικός συνασπισμός κομμάτων, μέλος του οποίου είναι το ΜέΡΑ25, καταθέτει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε όλη την Ευρώπη ένα κοινό, ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα για την Ευρώπη: τη Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη (Green New Deal). Είκοσι πολιτικές προτάσεις –  αλληλοδιαπλεκόμενες και αλληλοσυμπληρούμενες – συνδέονται με τους τέσσερις βασικούς στόχους του Green New Deal: τον Εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Οικοδόμηση Κοινής Πράσινης Ευημερίας, την Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Εκμετάλλευσης και την Εμβάθυνση της Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Πιο αναλυτικά:

Συνταγματική Συνέλευση

H Ευρωπαϊκή Άνοιξη θα προωθήσει μια σειρά από συνελεύσεις πολιτών για να συσκεφθούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Αυτές οι συνελεύσεις θα καταλήξουν σε μια Συνταγματική Συνέλευση η οποία θα συντάξει το πρώτο δημοκρατικό σύνταγμα της Ευρώπης.

Βασικά Δικαιώματα

Θα θεσμοθετήσουμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων για ασφάλεια, ισότητα, δημοκρατία και ελευθερία. Οι προτάσεις μας συμπεριλαμβάνουν μια Επιτροπή της Κοπεγχάγης η οποία θα διερευνήσει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα Συμβούλιο Αναπαραγωγικών Δικαιωμάτων το οποίο θα εγγυάται την αναπαραγωγική αυτονομία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο