Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στα θύματα αστυνομικής βίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
12 Μαρ, 2024

Ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή σε διαδηλώτρια-μέλος του ΜέΡΑ25, χτύπημα σε ανυποψίαστη διαδηλώτρια, βίαιες συλλήψεις φοιτητών. Όλα αυτά περιγράφηκαν λεπτομερώς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (ΚΙΑΘ) τη Δευτέρα 11 Μαρτίου για το χρονικό της αστυνομικής βίας & αυθαιρεσίας στην πορεία της 28ης Φεβρουαρίου.

Από τις τοποθετήσεις και τις μαρτυρίες έγινε ξεκάθαρο πως η Ελληνική Αστυνομία και η κυβέρνηση επέλεξαν να απαντήσουν με βία και καταστολή σε μια μαζική πορεία που απαιτούσε δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η συντονίστρια της Οργάνωσης Βάσης Θερμαϊκού του ΜέΡΑ25, Μαρία Στεργιάδου, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ που τη σημάδευσε και έριξε σε ευθεία βολή εναντίον της. Οι φοιτητές, Παναγιώτης Μ. και Πάνος Μ., εξιστόρησαν τις βίαιες συλλήψεις τους, και περιέγραψαν την επίθεση των ΜΑΤ που τους χτύπησαν, τους έριξαν βίαια και αναίτια στο έδαφος, και έριχναν απρόκλητα χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτ(ρι)ών. Τα μέλη του ΚΙΑΘ αναφέρθηκαν στο γενικότερο πλαίσιο δολοφονικών πρακτικών και αυθαιρεσίας της ΕΛΑΣ και στους κινδύνους για τους πολίτες, ενώ έκαναν σαφές πως το Κοινωνικό Ιατρείο θα σταθεί δίπλα στα θύματα της αστυνομικής βίας και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, Ρένα Παπαδοπούλου, το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει το κρεσέντο καταστολής της ΕΛΑΣ, στηρίζει τον αγώνα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και στέκεται δίπλα στα θύματα της αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας, και καταστολής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο