Το ΜέΡΑ25 κοντά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με σχέδιο για την επόμενη μέρα

Πολιτική
22 Μαΐ, 2020

Κλιμάκιο με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη και τη συμμετοχή της βουλεύτριας Φωτεινής Μπακαδήμα και εκπροσώπων των τομέων Βιομηχανίας και Εργασίας του ΜέΡΑ25 επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία τους και τα μεταλλεία της εταιρείας στα Πολιτικά Ευβοίας, την Παρασκευή 22/5/20.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση και επιβεβαίωσε τη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 σε αυτό τον αγώνα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφού επισήμανε την κοινή μεθόδευση της εκποίησης δημόσιου πλούτου από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συζήτησε με τους εργαζομένους σχετικά με ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα διατηρούσε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και που θα την μετέτρεπε σε πυλώνα ανάπτυξης για την πράσινη ενέργεια.

«Η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ με σκοπό να την ξεπουλήσει αντί να την εντάξει σε ένα συνολικό πράσινο σχέδιο κυκλικής οικονομίας με κινήσεις όπως πχ το άνοιγμα της εταιρείας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την τοποθέτηση πλωτών ανεμογεννητριών από την πλευρά του Αιγαίου που θα μετέτρεπε την Εύβοια σε κεντρικό κόμβο της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη και την μετάβαση σε νέες μορφές τεχνολογίας», τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στους εργαζόμενους και μέλη των σωματείων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας και ο πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας Φώντας Αγγελάτος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της εταιρείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.