Το ΜέΡΑ25 καταθέτει τροπολογία για την προστασία κύριας κατοικίας με άμεση αναστολή εξώσεων, πλειστηριασμών και πώλησης κόκκινων δανείων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Νοέ, 2022

Το μοντέλο ανάπτυξης που επιφυλάσσουν, νομοθετούν και εφαρμόζουν τα συνθηκολογημένα στους δανειστές και την ολιγαρχία κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι αυτό της οικονομίας της χρεοκοπίας, της έξωσης, του πλειστηριασμού και της μιζέριας. Οι δήθεν άμεσες ξένες επενδύσεις που έρχονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια αφορούν ως επί το πλείστον εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων – οι λεγόμενοι servicers – και εταιρείες αγοράς απαιτήσεων – τα λεγόμενα funds. Μέσω του κατάπτυστου σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ – που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Δεκέμβριο του 2015 με τον Ν.4354/2015 που θεσμοθέτησε την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία – δεν υφίσταται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο μεγάλος χαμένος λοιπόν είναι ο λαός που χάνει τη στέγη του. Είναι ο λαός που βλέπει τα ΜΑΤ να του σπάνε ξημερώματα την πόρτα για να του κάνουν έξωση, που βλέπει κυβερνητικούς βουλευτές να θησαυρίζουν πάνω στον πλειστηριασμό και το ξεσπίτωμα.

Απαιτείται άμεσα πάγωμα όλων των πλειστηριασμών, εξώσεων και πωλήσεων κόκκινων δανείων. Σε δεύτερο χρόνο, απαιτείται η κατάργηση του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ, αυτής της αγοραίας και κοινωνικά ανάλγητης διαχείρισης του προβλήματος και η αντικατάστασή του από ένα σχέδιο με στόχο την προστασια των δανειοληπτών και της κατοικίας τους, όπως το σχέδιο ΟΔΥΣΣΕΑΣ που έχει καταθέσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 του ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει τροπολογία με θέμα: «Προστασία κύριας κατοικίας με άμεση αναστολή των εξώσεων, των πλειστηριασμών και της πώλησης των κόκκινων δανείων».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο