Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού στην Ουγγαρία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Απρ, 2020

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 καταδικάζει την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού στην Ουγγαρία μέσω του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος από την Κυβέρνηση Ορμπάν.

Σημειώνουμε με μεγάλη ανησυχία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όπως θα περιμέναμε από μία δημοκρατική Ευρώπη, αυτή τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή.

Ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη πως να ερμηνεύσουμε στην σιωπή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κόμματος το οποίο ανήκει στην ίδια “οικογένεια” με το κόμμα του κ. Ορμπάν.

Ρωτάμε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα φον ντε Λάγιεν πως νιώθει με την σκέψη ότι, χωρίς τις ψήφους του κόμματος του κ. Ορμπάν, δεν θα ήταν η ίδια Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ρωτάμε την γερμανική κυβέρνηση, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακόμα και την ΕΚΤ, πως νιώθουν σήμερα για την ευκολία με την οποία έκλεισαν τις ελληνικές τράπεζες και έστελναν την τρόικα στην Αθήνα για να εκβιάσουν την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί την κατάργηση του ΕΚΑΣ ή το ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων σήμερα που καταλύεται  η δημοκρατία στην Ουγγαρία και εκείνοι σωπαίνουν;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο