Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τη βαθιά συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούν, 2020

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την διωκτική πολιτική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι όσων αγωνίστηκαν κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Αύριο Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η νέα πολιτική δίωξη -πέμπτη κατά σειρά πλέον- έναντι του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών έναντι των πλειστηριασμών με κατηγορίες που εμπεριέχουν τον μισό Ποινικό Κώδικα!

Συγκεκριμένα η σωρεία αδικημάτων για τις οποίες διώκονται με αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες αφορά τη χρήση βίας, την εξύβριση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κλπ (άρθρα: 1, 14, 26, 27, 42, 45, 51, 53, 70, 94, 98, 167, 189, 309-309, 315, 333, 334, 361, 381-382 του Ποινικού Κώδικα) και εκπονήθηκαν από το περιβόητο Τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών που μόνο κατ’ επίφαση ονομάζεται Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Επιπλέον τα περισσότερα από τα ανωτέρω αδικήματα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και παρά το ότι με την πρόσφατη ΠΝΠ για αδικήματα τέτοιας ποινικής απαξίας υπήρξε παραγραφή με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων λόγω κορωνοϊού, συγκεκριμένα αδικήματα εξαιρέθηκαν με χαρακτηριστικότερο αυτό της παρεμπόδισης διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Μάλιστα στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 ώστε αυτά να μην εξαιρεθούν της υφ’ όρο παραγραφής, η Κυβέρνηση απάντησε αρνητικά απορρίπτοντας τη συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να μην κακοκαρδίσει την τρόικα και τους δανειστές.

Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε την βαθιά συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους άλλους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών πρώτης-λαϊκής κατοικίας. Θεωρούμε τις διώξεις αυτές που ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται με την ΝΔ, καθαρά πολιτικές και εκδικητικές. Ζητάμε να παύσει κάθε σχετική ποινική δίωξη έναντι όλων όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στην μνημονιακή λαίλαπα των πολιτικών της τρόικας, της ολιγαρχίας και του μνημονιακού τόξου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο