Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά την Ροσάνα Ροσάντα – η αναλυτική σκέψη, ο ακτιβισμός και το επαναστατικό της ήθος θα μας λείψουν

Συνεντεύξεις - videos
21 Σεπ, 2020

Έφυγε από τη ζωή η Ροσάνα Ροσάντα, μια γυναίκα που πάντα έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή της και που ποτέ δεν δίσταζε να συγκρούεται με τις κάθε λογής εξουσίες, πάντα έτοιμη να καταβάλει το υψηλό τίμημα για το δικαίωμά της να σκέπτεται και να εκφράζεται ελεύθερα.

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, είπε μεταξύ άλλων: «Η πρώην ΕΣΣΔ είναι μια καταστροφή και η Κίνα, μιλώντας μαρξιστικά, είναι ένα τέρας. Αλλά, από ό,τι φαίνεται, μόνον τα τέρατα τα παίρνουν στα σοβαρά. Αυτά είναι που μετράνε στον συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων, μεταξύ των οποίων η απελευθέρωση του ανθρώπινου γένους δεν έχει θέση. Δεν υπάρχουν πολλά ενθουσιαστικά που μπορούμε να αντλήσουμε από όλα αυτά. Αλλά εγώ είμαι κομμουνίστρια γι’ αυτό τον λόγο και μπορείτε να με κατατάξετε μεταξύ εκείνων που θεώρησαν την πτώση του τείχους σαν μια νέα αρχή και όχι σαν ένα τέλος».

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά την Ροσάνα Ροσάντα – ο σπάνιος συνδυασμός αναλυτικής σκέψης, ακτιβισμού και επαναστατικού ήθους που την χαρακτήριζε θα μας λείψει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο