Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και των ανθρώπων του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μάι, 2021

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του στην προσπάθεια των κ. κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη να «τσιμεντώσουν» – όπως άλλωστε συνηθίζουν βλ. Ακρόπολη κ.α. – το δημόσιο χώρο αντίστασης και πολιτισμού, το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».

Σήμερα που η Κυβέρνηση επιχείρησε μετά την επανακατάληψη του θεάτρου από την κοινωνία και τους ανθρώπους της τέχνης το Σαββατοκύριακο, να ξανά σφραγίσει το θέατρο, το ΜέΡΑ25 ήταν εκεί μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου «απειλώντας» με μήνυση αυτούς που προσπάθησαν παράνομα να «χτίσουν» το ΕΜΠΡΟΣ και πάλι.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 ακόμα, θα καταθέσει στη Βουλή αίτηση επίδειξης εγγράφων ώστε να γνωστοποιηθεί το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς του «ΕΜΠΡΟΣ», αλλά και το ποιοι συνήψαν ή ανέθεσαν και έδωσαν εντολή στον εργολάβο να εκτελέσει εκ νέου παράνομες εργασίες, προσπαθώντας να σφραγίσει το θέατρο χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος αύριο με πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25, μαζί με τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ), θα κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία θα ζητείται η επαναφορά του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, στην προτέρα – «προ τσιμεντοποίησης» κατάσταση.

Το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ δεν ανήκει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Χρυσοχοΐδη, ανήκει στην κοινωνία και τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού τους οποίους διαρκώς αγνοεί η Κυβέρνηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο