Το επίδικο λοιπόν της τροπολογίας Βορίδη δεν είναι να καταπολεμηθεί η ακροδεξιά, αλλά να την καρπωθεί η ΝΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούν, 2021

Με την τροπολογία 909/90, μια τροπολογία φωτογραφική για τον καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη, η Κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει ένα επικοινωνιακό προφίλ «κυνηγού της ακροδεξιάς», ανοίγοντας όμως επικίνδυνες κερκόπορτες στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Αυτό που προσθέτει ουσιαστικά αυτή η τροπολογία στις σχετικές διατάξεις, είναι πως αρκεί οριστική και όχι αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να ισχύσει ο περιορισμός στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Με πρόσχημα μια πραγματικά αποτρόπαια περίπτωση, αποκλείει άτομα από τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, παίζοντας στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και πυροδοτώντας δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Όλα αυτά για να παίξει το υποκριτικό χαρτί ότι «καταπολεμά έμπρακτα τον φασισμό, αποκλείοντας τους καταδικασμένους ναζί εγκληματίες από το να κατέλθουν σε εκλογές», όταν στην πράξη ρίχνει διαρκώς λάδι στη φωτιά της ακροδεξιάς με το δόγμα Νόμος και Τάξη, τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, τη ξενοφοβία και τον εθνικιστικό μαξιμαλισμό, με μπροστάρηδες τα «μεταγραφές του Καρατζαφέρη», Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και τα ΜΜΕ των εντολέων τους ολιγαρχών. Το επίδικο λοιπόν της εν λόγω τροπολογίας δεν είναι να καταπολεμηθεί η ακροδεξιά, αλλά να την καρπωθεί η ΝΔ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο