Το έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών προχωράει κανονικότατα από την Κυβέρνηση ακόμα και εν μέσω πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Απρ, 2021

Για πρώτη φορά χθες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η φερόμενη ως «λύση» από την Κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι άνευ κόστους για το Δημόσιο.

Μιλάμε για το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ και την επέκτασή του, το ΗΡΑΚΛΗΣ 2, για τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας, καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας διαμήνυσε ότι «κάποιες» από τις εγγυήσεις των 12 δις θα καταπέσουν.

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή είχε εναντιωθεί στον ΗΡΑΚΛΗ και τον πτωχοποιητικό νόμο της Κυβέρνησης ζητώντας την κατάργησή τους και καταδεικνύοντας πολλές φορές την μεθόδευση της Κυβέρνησης να χαρίσει 12 δις στα αρπαχτικά ταμεία, τη στιγμή που ο κόσμος θα χάνει τα σπίτια και τα μαγαζιά του. Σήμερα που η Κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές για πλειστηριασμούς, ακόμα και πρώτης κατοικίας μετά τον Μάιο, αποκαλύπτεται πως θα καταπέσουν τελικά και οι δημόσιες εγγυήσεις υπέρ των ίδιων αρπακτικών – φορτώνοντας δηλαδή ΝΕΟ χρέος στις πλάτες των φορολογουμένων – ενώ ήδη προχωράει και νέα τιτλοποίηση δανείων ύψους 18,8 δις από την περίοδο της πανδημίας, από τα οποία ο ίδιος ο SSM θεωρεί πως το 65% θα καταστούν επισφαλή.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών προχωράει κανονικότατα από την Κυβέρνηση ακόμα και εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που μέχρι και ο επίορκος κεντρικός τραπεζίτης της τρόικας ομολογεί και την ζημία του δημοσίου από αυτό. Οι θεατρικές ανησυχίες του κ. Τσίπρα για το γιατί το ΤΧΣ δεν προστάτεψε το δημόσιο συμφέρον δεν μπορούν να συγκαλύψουν την άβολη πραγματικότητα: ότι το Ταμείο που δημιουργήθηκε από τους κ. Σαμαρά-Βενιζέλο και ενισχύθηκε από τον κ. Τσακαλώτο, εκ του καταστατικού του ένα σκοπό έχει: να βλάπτει, διαρκώς και κατ’ εξακουλούθηση, το δημόσιο συμφέρον.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο