Το έγκλημα σε Φυλή – Σχιστό πρέπει να σταματήσει. Η Δυτική Αθήνα & ο Πειραιάς δεν είναι ο σκουπιδότοπος του Λεκανοπεδίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μάι, 2021

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα και κ Κρίτων Αρσένης εξαρχής έχουν ταχθεί απέναντι στο αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων της Κυβέρνησης της ΝΔ που καταδικάζει τους κατοίκους σε Δυτική Αττική και Πειραιά να ζουν εδώ και 60 χρόνια σε ένα υποβαθμισμένο και ανθυγιεινό περιβάλλον, προς όφελος των ιδιωτικών και μόνο συμφερόντων.

Το πρόβλημα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους τόσο στη Δυτική Αθήνα όσο και στη Β’ Πειραιά είναι χρόνιο και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες έχουν καταστεί εμπόδιο σε μια ρεαλιστική επίλυσή του. Οι προσπάθειες των βουλευτών του ΜέΡΑ25 κας Φωτεινής Μπακαδήμα (Β’ Πειραιά) και κ Κρίτωνα Αρσένη (Δυτικής Αθήνας) για συλλογική, πέρα και πάνω από κομματικές διαφορές, εξεύρεση λύσεων που θα αναιρούσαν το καθεστώς σκουπιδότοπου στο οποίο έχουν μετατραπεί δήμοι της περιφέρειας, δυστυχώς απέτυχαν, καθώς η συμπολίτευση, με τη συστηματική άρνηση να καθίσουν σε κοινό τραπέζι συζήτησης, απέδειξε πως προτιμά να εκμεταλλεύεται το πρόβλημα επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά παρά να το λύσει.

Επειδή η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά είναι πέρα και πάνω από τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι δύο βουλευτές δηλώνουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στις δύο νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων και οργανικών αποβλήτων που δημιουργεί η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής σε Φυλή και Σχιστό, με τη μέθοδο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για 30 χρόνια περίπου και επιμένουν «H συστράτευση όλων των πολιτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους είναι μονόδρομος για να γίνει η ζωή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και της Β’ Πειραιά βιώσιμη».

Με δεδομένο πως η κλιματική αλλαγή, της οποίας τα εντονότατα και καταστροφικά αποτελέσματα βιώνουμε καθημερινά, έχει καταστήσει το ευρύτερο πολιτικό θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και της πράσινης μετάβασης εξόχως φλέγον και πρωταρχικής σημασίας, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 δηλώνουν παρόντες στον αγώνα των κατοίκων των περιοχών αυτών και προετοιμάζουν ολοκληρωμένη πρόταση με ρεαλιστικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί κανείς να θέλει να τις εφαρμόσει: κυκλική οικονομία, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση και ανάκτηση υλικών. Η οριστική διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης στη Φυλή και η άμεση διακοπή των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε Φυλή και Σχιστό και η ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής είναι απλώς τα πρώτα βήματα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο