Το DiEM25 και το ΜέΡΑ25 πενθούν την απώλεια του George Bizos

Συνεντεύξεις - videos
10 Σεπ, 2020

Το πανευρωπαϊκό DiEM25 και το ελληνικό ΜέΡΑ25 πενθούν την απώλεια του George Bizos, Ελληνο-Νοτιοαφρικανού δικηγόρου με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος υπήρξε δικηγόρος του Nelson Mandela, με καίρια συνεισφορά στη μάχη κατά του Απαρτχάϊντ στη Νότια Αφρική. Εξέπνευσε την 9η Σεπτεμβρίου, στην ηλικία των 92 ετών, με σωρεία διεθνών δημοσιευμάτων αφιερωμένων στη μνήμη και στους καρπούς της δράσης του. Ο George Bizos υπήρξε συνοδοιπόρος μας, μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου του DiEM25, μια συνεισφορά για την οποία, δεδομένου του γιγαντιαίου διεθνούς ηθικού κύρους και εκτοπίσματός του, το πανευρωπαϊκό μας κίνημα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας, με την ελπίδα η φλόγα του αγώνα του να συνεχιστεί και να ενταθεί από όσους συνεχίζουν τον δικό του, αλλά και κάθε ομόλογο αγώνα.

Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη: «Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο Γιώργος Μπίζος. Από τις αρχές της δεκαετίας του 60 δικηγόρος και φίλος του Μαντέλα, προστάτης της οικογένειάς του, συνοδοιπόρος στον μακρύ αγώνα εναντίον του Απαρτχάιντ. Το DiEΜ25 (ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής) τον αποχαιρετά με με περηφάνεια.»

Μήνυμα της οικογένειας:

Η κηδεία του προσφάτως εκλιπόντα George Bizos θα γίνει με το ελληνορθόδοξο τελετουργικό στις 10.00 π.μ. της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020. Θα Θα προηγηθεί ελληνορθόδοξη τελετή στις 8.45. Λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον covid19 η οικογένεια προσκαλεί όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις δύο τελετές, να το κάνουν μέσω live streaming από τα εξής λινκ:

https://twitter.com/GovernmentSA
https://web.facebook.com/GovernmentZA
https://www.youtube.com/user/GovernmentZA

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να κατατεθούν δωρεές σε ένα από τα κάτωθι ιδρύματα

Συλλυπητήρια μπορούν να σταλούν στα

https://www.facebook.com/GeorgeBizosaSouthAfricanHero/
https://www.gov.za/GeorgeBizos 
https://www.nelsonmandela.org/content/page/george-bizos

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο