Την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 χαιρέτησαν όσες και όσοι ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Φεβ, 2023

Στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 έδωσαν το παρών όσοι ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΜέΡΑ25 και χαιρέτησαν τις εργασίες.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς, δήλωσε πολύ χαρούμενος που είδε συντρόφους και συντρόφισσες που ήταν μαζί και έδωσαν μαζί μεγάλο αγώνα. «Πρέπει να ηττηθεί η ΝΔ, αλλά η λαϊκή ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Στρατούλης και συμπλήρωσε πως: «πρέπει να αναδείξουμε ένα κοινό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, αλλά και θετικής προοπτικής για τον λαό μας, με ριζοσπαστικές εναλλακτικές, εφαρμόσιμες προτάσεις και λύσεις που θα συγκρούονται με την ΤΙΝΑ (το δόγμα της έλλειψης εναλλακτικής) και με το νεοφιλελεύθερο εγχείρημα». «Η εκλογική συνεργασία της ασυμβίβαστης Αριστεράς, είναι η μόνη σωστή επιλογή στις παρούσες συνθήκες. Για να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα με το Όχι του λαού μας το 2015 και για να αποκτήσει πάλι ο λαός μας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν και τα παιδιά του» ανέφερε ακόμα ο Δημήτρης Στρατούλης και υπογράμμισε πως: «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκλογική συνεργασία μας. Με αυτοτέλεια της κάθε ξεχωριστής δύναμης που συμμετέχει στη Συμμαχία για τη Ρήξη. Με κοινή διακήρυξη που θα μάχεται τις μνημονιακές πολιτικές απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσει η προσπάθεια μας και για ένταξη κι άλλων συλλογικοτήτων και ανένταχτων της Αριστεράς». «Καλούμε τον κόσμο του Όχι να συστρατευτεί και να στηρίξει στις εκλογές τη Συμμαχία μας για τη Ρήξη για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της ανατροπής, της ρήξης και της αλλαγής προς όφελος των πολιτών. Με την νίκη» κατέληξε ο Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς.

Η Μαριάννα Τσίχλη, Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς ανέφερε από την πλευρά της μεταξύ άλλων πως: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε μπροστά μας πολλές μεγάλες μάχες και έναν πολύ δύσκολο συσχετισμό με έναν λαό που τσακίζεται καθημερινά από τις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων. Με ποιό τρόπο μπορεί να έρθει ξανά η ελπίδα; Σίγουρα όχι από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ που απογοήτευσε και έστρωσε τον δρόμο για την σημερινή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». «Να κάνουμε μια μεγάλη συμμαχία για τη Ρήξη που είναι σήμερα τόσο πολύ απαραίτητη» κατέληξε η Μαριάννα Τσίχλη στο χαιρετισμό της των εργασιών της Συνεδρίασης της ΚΕ του ΜέΡΑ25.

Ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουμε μια οικονομία η οποία πάσχει βαθύτατα και τόνισε πως «αν αποκοπείς από τον λαό και τους μαζικούς χώρους, τότε θα καταφέρει ο “Ηρακλής” να σε νικήσει».

Η Άντζελα Δημητρακάκη, πανεπιστημιακός, από την πλευρά της ευχαρίστησε το ΜέΡΑ25 για την παρουσία του στη Βουλή και υπογράμμισε πως «ζούμε σε χείριστες εποχές, ακόμα και για την αστική δημοκρατία». «Ο χώρος στον όποιο δρω είναι του μαρξιστικού φεμινισμού. Αυτά που βιώνουμε ως πατριαρχία είναι δομικά στοιχεία του καπιταλισμού, συνεπώς η Ρήξη είναι καθολική και το ΜέΡΑ25 είναι ο μόνος κομματικός χώρος που κάνει αυτή την προσέγγιση» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, η Άντζελα Δημητρακάκη.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, μουσικός, αφού μετέφερε το κλίμα της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως θα είναι παρών και κάλεσε τον κόσμο να οργανωθεί γύρω από τις δομές του ΜέΡΑ25 δίνοντας τους πνοή. «Να οργανωθούμε στοχευμένα και συσπειρωμένα. Το ανέφικτο, είναι εφικτό. Στα χέρια μας κρατάμε, το μέλλον που ζητάμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος, μίλησε για την Κρήτη για μια ανάπτυξη και έναν τουρισμό που δεν αφορά τους πάντες. Ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για στρατηγικούς κακοπληρωτές, στην Κρήτη -ή και αλλού, αλλά ειδικά για την Κρήτη-, αυτό σημαίνει αυτοκτονίες. «Αυτοί οι άνθρωποι βαφτίζονται κλέφτες» τόνισε και κατέληξε καλώντας να «αγωνιστούμε, συνοδοιπόροι και συνοδοιπόρισσες».

Ο Σεραφείμ Σεφεριάδης, πανεπιστημιακός, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «είμαι εδώ διότι το ΜέΡΑ25 με τις δράσεις, την κοινοβουλευτική του παρουσία, τις εργασίες του, εξακολουθεί να έχει μια τεράστια συμβολή που εγώ πολύ σπάνια είχα συναντήσει. Επανέφερε στη συνείδηση και στους ορίζοντες μας τα μεταβατικά αιτήματα, άμεσα και απτά. Υπάρχει η ανάγκη για κινηματική ανασύνταξη της κοινωνίας και το ΜέΡΑ25 θα παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτό» κατέληξε ο Σεραφειμ Σεφερειάδης.

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, πανεπιστημιακός, υπογράμμισε μεταξύ άλλων από την πλευρά της πως η κρίση επεκτάθηκε και κρατάει ακόμα με όλα όσα συμβαίνουν σε όλα τα πεδία. «Αυτό το εγχείρημα για μια αποκεντρωμένη δημοκρατική συνεργασία της Αριστεράς είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Κορωναίου.

Ο Στάθης Κουβελάκης, πανεπιστημιακός, ανέφερε πως είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα και να υπερβούμε την ήττα. «Οι μεγάλες ανατροπές ξεκινούν, όταν τα αιτήματα της κοινωνίας για να ικανοποιηθούν, χρειάζονται μια ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή. Η ρήξη είναι απάντηση σε αυτές τις ρήξεις που έκαναν αυτοί σε βάρος της κοινωνίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Στάθης Κουβελάκης.

Ο Δημήτρης Κατσορίδας, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «είναι σημαντικό που συμμετέχουμε σε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με τον Γιώργο τον Κολλιά». «Ενιαίο μέτωπο και μεταβατικό πρόγραμμα για τις δυνάμεις της εργασίας. Την συμπόρευση αυτή το ΜέΡΑ25 προωθεί με συνέπεια«. «Με πολύ πάθος προχωράμε» κατέληξε ο Δημήτρης Κατσορίδας.

Ο Παναγιώτης Μπρόφας, γενικός γραμματέας κινήματος συνταξιούχων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το ΜέΡΑ25 μας στήριξε και μπορούμε να συμβαδίζουμε και να προχωράμε. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να απλωθεί και να έχει συνέχεια». «Αποτελείται μια αχτίδα ελπίδας» κατέληξε.

Ο Σάντι Αγιούμπι, από το φόρουμ ανάπτυξης αραβικής κοινότητας, ανέφερε πως «συμμετέχουμε με το ΜέΡΑ25 για να αλλάξουμε την πραγματικότητα για την κοινότητα μας».

Ο Μάριος Κρητικός, συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε πως 10 χρόνια τώρα ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται. «Ευχαριστώ το ΜέΡΑ25, είναι τιμή μου να είμαι στους ίδιους αγώνες με το ΜέΡΑ25 ενάντια στις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε καταληκτικά.

Τέλος, ο Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος, έστειλε γραπτό χαιρετισμό για την Συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέψουμε τον εφιάλτη σε όνειρο. «Το ΜέΡΑ25 έχει δείξει πως θα κινηθεί σε αυτό το δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ το παρών έδωσαν και οι Κολλιάς Γιώργος, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, ο Αλέξανδρος Μπίστης, πολιτικός επιστήμονας και ο Πέτρος Παριανός, γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ωδείων και Μουσικών Σχολείων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο