Τιμώ τη λαϊκή βούληση σημαίνει να λες αυτό που πιστεύεις και να πιστεύεις αυτό που λες πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2023

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, έχει σημασία να σκεφτούμε νηφάλια το νόημα της λαϊκής εντολής, της λαϊκής βούλησης. Πώς την καταλαβαίνουμε; Ο κ. Μητσοτάκης, θεωρεί δικαίωμά του να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση, πηγαίνοντας –λέει- αμέσως σε δεύτερη Κυριακή, όπου, με την καλπονοθευτική ενισχυμένη αναλογική, ελπίζει να βγει αυτοδύναμος σε αυτή την Αίθουσα, κόντρα στη βούληση τη λαϊκή, στο 65% του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας, τις τελευταίες μέρες, μάς προειδοποιεί. Τολμάει ο κ. Τσίπρας να προειδοποιεί το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Να μην αγνοήσουμε –λέει- τη λαϊκή βούληση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, γιατί θα συνθλιβούμε. Νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Ο άνθρωπος που ποδοπάτησε τη λαϊκή βούληση, το 62% του ελληνικού λαού, τολμάει να απειλεί εμάς.

Και τι μας λέει; Μας λέει να μην αγνοήσουμε την λαϊκή βούληση. Τι θέλει, δηλαδή, να κάνουμε; Θέλει να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό, ώστε να μην καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία, να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό για να μην καταργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας που αυτός έφερε. Να μην επαναεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους και τους αυτοκινητόδρομους. Να μην καταργήσει τις εξορύξεις που συνυπέγραψε σφιχταγκαλιασμένος με τον Νετανιάχου. Να μην ανακτήσει εθνική κυριαρχία υπέρ του Υπερταμείου, των εφοριών, της ΑΔΑΕ. Να μην πούμε για την Αλεξανδρούπολη, που την έδωσε πακέτο σαν ορμητήριο στον Αμερικανό Πρέσβη και από τότε αποσταθεροποιεί την περιοχή. Και βέβαια να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό, για να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία.

Σοβαρολογείτε, κύριε Τσίπρα; Τόσο απελπισμένα θέλετε υπουργικά αυτοκίνητα και υπουργικούς θώκους, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μας λέτε ότι η ψήφος του ΜέΡΑ25 δίνεται από τους πολίτες για να σχηματίσετε εσείς κυβέρνηση, που στόχος της είναι να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία, που είναι το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Νομίζετε σοβαρά ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχουμε για να σας νομιμοποιήσουμε να μην κάνουμε μαζί εκείνα που πρέπει να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά να μην τα κάνουμε μαζί με προοδευτικό πρόσημο; Η κωμωδία επεκτείνεται.

Δεν υπάρχουμε γι’ αυτό, ανάχωμα σας, ανάχωμα του συστήματος, ανάχωμα της χρεοδουλοπαροικίας και της ολιγαρχίας, το αποδείξαμε τέσσερα χρόνια τώρα ότι δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ.

Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που επέστρεψε το «Όχι» στη Βουλή, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει να τιμάς τη λαϊκή βούληση, να λες αυτό που πιστεύεις και να πιστεύεις αυτό που λες πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο