Τηλεδιάσκεψη Τομέα Αθλητισμού με ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2021

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 , με εκπροσώπους ιδιοκτητών γυμναστηρίων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η κα. Σοφία Σακοράφα Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, η κα. Μπακαδήμα Φωτεινή Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΜέΡΑ25, η κα. Αγγελική Αδαμοπούλου Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΜέΡΑ25, η κα. Μαρία Απατζίδη Βουλευτής Αν. Αττικής του Μέρα25,ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γυμναστηρίων που συμμετείχαν ήταν οι :

Ο κ Δώρος Κλεοβούλου Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων,ο κ. Σπύρος Γκουργκούλιας Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηρίων Λάρισας, η κα. Ακριβίδη Ηρώ Πρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Αττικής, ο κ. Κονδύλης Θάνος. Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Πάτρας, ο κ. Απόστολος Κοσμάς Πρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Μαγνησίας, ο κ. Κοπαρανίδης Κώστας εκπρόσωπος Συλλόγου Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

Περίπου 2.500 γυμναστήρια και περισσότεροι από 42.000 εργαζόμενοι σε αυτά, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παραμένουν κλειστά, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Όσα γυμναστήρια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο τέλος του 2019 αρχές του 2020, δεν είχαν δικαίωμα στις επιστρεπτέες προκαταβολές

Επέκταση του μέτρου των 534 ευρώ σε όλους τους εταίρους του νομικού προσώπου

Στα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες είναι ελάχιστα τα γυμναστήρια που μπαίνουν στη διαδικασία επιχορήγησης. Υπάρχει άμεση ανάγκη πραγματοποίησης προγράμματος ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τα γυμναστήρια, το οποίο θα καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν πάγια έξοδα.

Κούρεμα οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας άμεσα.

Οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν εναρμονιστεί με την απαλλαγή Δημοτικών Τελών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν παρέχεται το δικαίωμα σε γυμναστήρια να πραγματοποιούν personal training σε εξωτερικούς χώρους, όπως έχει δοθεί η δυνατότητα για παράδειγμα στο τένις.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα, δηλαδή επιχορήγηση..

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά τα γυμναστήρια για όλο το 2021 γιατί έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος των εσόδων τους και της πελατείας τους και για να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας απαιτείται τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γυμναστηρίων ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 και το Τομέα Αθλητισμού, τόνισαν τη μεγάλη συμβόλη της κυρίας Σοφίας Σακοράφα στις προσπάθειες που πραγματοποιούν και ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη από το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια τους, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια και στη συνέχεια να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, γιατί η νεολαία και η κοινωνία γενικότερα με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επαναφέρουμε τους συμπολίτες μας στους χώρους άθλησης, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και τρόπος ζωής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο