Θρηνούμε την απώλεια της ιδιοφυούς καλλιτέχνιδας και ακούραστης ακτιβίστριας Βίβιαν Γουέστγουντ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Δεκ, 2022

Με λύπη μάθαμε ότι η Βίβιαν Γουέστγουντ έφυγε στα 81 της χρόνια.

Είναι γνωστός ο επαναστατικός ρόλος της Γουέστγουντ στο χώρο της μόδας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Επίσης, όμως, ήταν μια ακούραστη υπερασπίστρια αμέτρητων πολιτικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, με παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, κατά των πυρηνικών όπλων και των αυθαίρετων φυλακίσεων και υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Χρησιμοποίησε την επιρροή της ως σχεδιάστρια μόδας για να επικρατήσει η βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας και έκανε δημόσιες παρεμβάσεις ενάντια στην καταστροφή των δασών, την υπερκατανάλωση, και τις εταιρείες ορυκτών καυσίων.

Μέλος του DiEM25 από την ίδρυσή του, έγινε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής το 2016, και έδωσε μαζί μας τη μάχη για την απελευθέρωση ενός άλλου μέλους του DiEM25, του Τζούλιαν Ασάνζ, στο Λονδίνο το 2020 – ακούραστη αγωνίστρια ακόμα και στα 79 της.

Παρόλο που η Γουέστγουντ δεν έζησε για να δει την απελευθέρωση του Assange, το DiEM25 και οι προοδευτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και του υπόλοιπου κόσμου θα εμπνεόμαστε από αυτήν όσο δίνουμε τη μάχη για την ελευθερία του, αλλά και για όλους τους αγώνες στους οποίους αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της αστείρευτης ενέργειας και αποφασιστικότητάς της.

Αντίο Βίβιαν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο