Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημονιακό ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών

Συνεντεύξεις - videos
11 Σεπ, 2020

Η υγειονομική και η οικονομική πανδημία επιταχύνονται με γοργούς ρυθμούς, με μια κυβέρνηση στο τιμόνι που η απάντησή της για όλα είναι αυταρχισμός και καταστολή αντί για πραγματική δουλειά σε υποδομές και ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες της πολυμέτωπης κρίσης που οι πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη επιδεινώνουν.

Στη Θεσσαλονίκη αυτό μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερα προβλήματα που επιβαρύνουν καθημερινά την ποιότητα ζωής των πολιτών της, όπως το χρόνιο πρόβλημα της μαζικής μεταφοράς (ΟΑΣΘ), η ιδιωτικοποίηση του νερού, η στοχοποίηση των κοινωνικών χώρων κ.ά.

Απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές υπονόμευσης του δημοσίου συστήματος και καταστολής των πολιτών και των κινημάτων, το ΜέΡΑ25 στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18.00 και οργανώνουμε δράσεις και παρεμβάσεις για τα δημόσια αγαθά της υγείας, του νερού, των μετακινήσεων και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην πόλη.

Επίσης στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις παράλληλες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στον Λευκό Πύργο από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες, όπως συμμετείχαμε και στην πρωινή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Αντιστεκόμαστε στο εντεινόμενο μνημονιακό ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, η κατάσταση χρεοδουλοπαροικίας πρέπει και μπορεί να σταματήσει.

Όλοι και όλες στον Λευκό Πύργο την Παρασκευή 11/9!
Όλοι και όλες στην Καμάρα το Σάββατο 12/9!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο