Τακτική Μαυρογιαλούρου ακολουθεί η κυβέρνηση – Τάζει πράγματα ενόψει εκλογών που ξέρει ότι δεν θα τα κάνει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Μάι, 2023

Συνήθως προεκλογικά δίνονται μεγάλες υποσχέσεις, που δεν υλοποιούνται μετά τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ξεπέρασε και τον εαυτό του με υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για ευημερία  εργαζομένων και συνταξιούχων, για μείωση της ανεργίας και άλλα τέτοια. Πάντα όμως υπό την αίρεση της αυστηρής προσήλωσης στη διατήρηση των δημοσιονομικών περιθωρίων, δηλαδή ποτέ!

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε:

  • Μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% το 2027, ενώ τον Φεβρουάριο του 2023 οι άνεργοι ήταν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1.074.573!
  • Υποσχέθηκε ότι θα φτάσει το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ ο μέσος μισθός του 2022 ήταν 1.176 ευρώ και αυτός έχει μειωθεί σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κατά 7,4% εξαιτίας του πληθωρισμού.
  • Υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 780 ευρώ μόλις τρεις μήνες πριν, μετά από 13 χρόνια μνημονιακών μειώσεων και διαμορφώθηκε καθαρά στα 670 ευρώ, ενώ η αύξηση του κόστους ζωής έχει ξεπεράσει το 30%.
  • Υποσχέθηκε αύξηση των συντάξεων κατά 3 με 4% όταν η μία στις τρεις συντάξεις είναι κάτω από 500 ευρώ. Η δε αύξηση που δόθηκε πριν τρεις μήνες, ήταν η πρώτη μετά από 13 χρόνια συνεχών μειώσεων, από την οποία εξαιρέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι με βάση νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που ο πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευτεί ότι θα καταργήσει και δεν το έκανε.
  • Δίνει αφειδώς υποσχέσεις με την προϋπόθεση όμως της ύπαρξης δημοσιονομικών περιθωρίων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν. Μετά από 13 χρόνια σκληρών μνημονίων, σκληρής λιτότητας και τεράστιας μείωσης του εισοδήματος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, το δημόσιο χρέος έχει διπλασιαστεί φτάνοντας τα 400 δις, το ιδιωτικό τα 370 δις, συνεπώς, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές που τηρούν απαρέγκλιτα, θα ακολουθήσουν πιο σκληρά μέτρα για το λαό.

Η ανατροπή των πολιτικών λιτότητας, η κατάκτηση και κατοχύρωση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ευημερία του ελληνικού λαού θα έρθει μόνο με ρήξη.

Μόνο με ρήξη όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο