Τα λεφτόδεντρα συνεχίζουν να ανθίζουν για ΜΜΕ και Golden Boys της Κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2020

Μπορεί η Κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού μάλιστα να κάνει λόγο για “λεφτόδεντρα” που οριστικά μαράθηκαν το 2015 επειδή ο ελληνικός λαός τόλμησε -άκουσον άκουσον- να τα βάλει με την τρόικα και να προσπαθήσει να αποτινάξει τα μνημόνια, παρόλα αυτά η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες και το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που εισάγεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής, αποδεικνύουν πως αυτά συνεχίζουν ανθίζουν ακόμα κανονικότατα -όχι φυσικά για τον ελληνικό λαό- αλλά για τα ΜΜΕ και τα Golden Boys.

Συγκεκριμένα δεν έφτασαν τα 11 + 9 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν ήδη τα ΜΜΕ για διαφημιστική δαπάνη ώστε οι πολίτες να μείνουν πρώτα σπίτι και μετά ασφαλείς, ούτε και τα 21 εκατομμύρια που τους χαρίστηκαν φέτος για την ετήσια δόση τους για τις τηλεοπτικές άδειες, η “γενναιόδωρη” Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους επιφύλαξε στην χθεσινή ΠΝΠ ένα ακόμα δωράκι, με το οποίο οι ιδιοκτήτες των καναλιών μπορούν να καταβάλλουν μόνο το 50% για την εκπομπή σήματος στην DIGEA για το τελευταίο τρίμηνο.

Τα δώρα όμως για ολιγαρχία δεν σταματούν εδώ -ούτε και για τους ημέτερους φυσικά-, καθώς παράλληλα στο αντιπεριβαλλοντικό της νομοσχέδιο η ΝΔ επιφυλάσσει παχυλούς μισθούς άνω των 8.000 ευρώ για τα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, διπλασιάζοντας σχεδόν τις αμοιβές τους τη στιγμή που η ίδια Κυβέρνηση ετοιμάζεται να βυθίσει ακόμα περισσότερο στην φτώχεια την μεγάλη μερίδα των εργαζομένων της χώρας με το 5ο μνημόνιο και την χώρα ευρύτερα ακόμα περισσότερο στην φτωχοποίηση και την χρεοδουλοπαροικία.

Προφανώς για τον κ. Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει η “δίκαιη” μοιρασιά των βαρών της επόμενης μέρας, βάρη στους αδύναμους, παροχές στους έχοντες και κατέχοντες. Η γνωστή, πεπατημένη συνταγή των μνημονίων της τρόικας για τον επιμερισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής εδώ και 10 χρόνια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο