Τα κινήματα στη Μαγνησία μάς δείχνουν τον δρόμο

Ανακοινώσεις Οργανώσεων
20 Οκτ, 2023

Νιώθουμε υπερηφάνεια για τη συνοδοιπόρισσά μας Φαίη Τζανετουλάκου, που αθωώθηκε πανηγυρικά μαζί με ακόμα δύο ακτιβιστές

Οι νίκες για τους κατοίκους του Βόλου είναι συνεχείς. Η πρόσφατη δικαστική απόφαση το ΣτΕ που απαγορεύει την δια θαλάσσης μεταφορά των σκουπιδιών προς καύση στην ΑΓΕΤ, ήταν δικαίωση για τους πολύχρονους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων, μετά από προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Η χθεσινή πανηγυρική αθώωση των τριών ακτιβιστών (Φαίη Τζανετουλάκου, Στέλιος Λημνιός και Γιώργος Λέτσιος) «τότε μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της Καύσης Απορριμμάτων», που τον Ιούλιο του 2019 απέτρεψαν την εκφόρτωση απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ δίνει σαφές μήνυμα πως αυτές οι πρακτικές εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων, στο εξής δεν θα μένουν αναπάντητες.

Σε όλη την Ελλάδα, παντού, από τους δρόμους μέχρι τα δικαστήρια και από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι τους αγώνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κινήματα μας δείχνουν τον δρόμο. Όπου οι πολίτες συντονίζονται και αντιδρούν, εν τέλει κερδίζουν και προστατεύουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Οι εξελίξεις στο Βόλο είναι δικαίωση για τον αγώνα του Βασίλη Μάγγου που έπεσε νεκρός το 2020 στους αγώνες εναντίον της καύσης των σκουπιδιών μετά από ξυλοδαρμό του από την αστυνομία. Οι τρεις αστυνομικοί που ευθύνονται για τον βασανισμό του επιτέλους πρέπει να λογοδοτήσουν.

Οι εξελίξεις στον Βόλο αποτελούν δικαίωση και για το ΜέΡΑ25, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων. Είμαστε υπερήφανοι για την συνοδοιπόρισσά μας, Φαίη Τζανετουλάκου, υποψήφια με το ΜέΡΑ25 και μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής που σήμερα βλέπει τους αγώνες των πολιτών να δικαιώνονται και το δικαστήριο να αναγνωρίζει σε εκείνη και στους άλλους δύο αγωνιστές ότι  το αγαθό της δημόσιας υγείας το οποίο υπερασπίστηκαν είναι υπέρτερο των κερδών της ΑΓΕΤ.

Φαίη Τζανετουλάκου – Γιάννης Μάγγος

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο