Τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή της κοινωνίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Οκτ, 2021

Το ΜέΡΑ25 στήριξε και στηρίζει στους αγώνες τους τις μαθήτριες και τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που η κοινωνική και οικονομική ανισότητα περιορίζει στις παρυφές της εκπαίδευσης. Παραστέκεται στους αγώνες τους για συμμετοχή σε ουσιαστικότερη μόρφωση και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πρόσφατο αίτημα και η προσφυγή των μαθητριών και μαθητών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αφορούσε τόσο ανάκληση της έμμεσης κατάργησης του ποσοστού 1% για εισαγωγή στα τριτοβάθμια ιδρύματα, όσο και την ρίζα του κακού, την άδικη επιβολή των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, που άφησαν πολλές νέες και νέους μακριά από τις πραγματικές επιλογές τους.

Η κυβέρνηση υπαναχώρησε, τουλάχιστον, ως προς το πρώτο σκέλος του αιτήματος. Έτσι, οι μαθήτριες και οι μαθητές απηύθυναν ευχαριστήρια επιστολή στους φορείς και τις συλλογικότητες που στάθηκαν στο πλευρό τους. Εμείς, συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτούς και παραμένουμε στη διάθεσή τους για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

 

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο