Τ’ είχες Γιάννη Βρούτση; Τ’ είχα πάντα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2020

Με τον χαρακτηριστικό κυνικό και προσβλητικό τρόπο απάντησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης πριν ολίγων ημερών, σε ερώτηση βουλευτή του κοινοβουλίου, σχετικά με την κήρυξη της σύμβασης στον Επισιτισμό ως γενικώς υποχρεωτική. “Δεν μπορεί να κηρυχθεί υποχρεωτική γιατί υπάρχει ο νόμος”, είπε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας αυτά που έλεγαν τόσους μήνες τα συνδικάτα!

Χαιρέτησε βέβαια την υπογραφή της σύμβασης και ενθάρρυνε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό να συνεχίσει την προσπάθεια, αλλά δεν απάντησε ποτέ, αν και πότε θα κηρυχθεί υποχρεωτική.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η διαδικασία είναι η ίδια που ακολουθείται δεκαετίες τώρα και ειδικότερα μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του άρθρου 11, παρ. 3 του Ν. 1876/1990. Αυτό που «διέφυγε» στον κ. Υπουργό είναι πως, δεν υπάρχει διάταξη στο νόμο αυτό, στην οποία να αναφέρονται «εκθέσεις για την ανταγωνιστικότητα», «πορίσματα διαβούλευσης των 2 μερών που συνυπογράφουν την σύμβαση» ή «εξαιρέσεις επιχειρήσεων από την εφαρμογή της». Όλα αυτά είναι δημιουργίες του κ. Βρούτση.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν νοημοσύνη και μνήμη! Συνεχίζουν την προσπάθεια ως την τελική δικαίωση.

Το ΜέΡα 25 στηρίζει την υπ’ αριθμόν ένα βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό και τους αντιπροσώπους της ΠΟΕΕΥΤΕ και καταγγέλλει την συγκεκριμένη άρνηση του Υπουργού να υπογράψει την συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

Η στάση του αυτή έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με την ίδια την ταυτότητα του νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες πελατειακές σχέσεις.

Ο τομέας Εργασίας και Συνδικαλισμού του ΜέΡΑ25 στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες και τον αγώνα των Εργαζομένων.

Τομέας Εργασίας και Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο