Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Μαρ, 2023

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Ζήση Καπράνα, Θανάση Κικινή και Μάνο Ανδρουλάκη συναντήθηκαν στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης και μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25, τα οποία ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο διδασκαλικό κίνημα.

Η συζήτηση άγγιξε σημαντικά ζητήματα του κλάδου και των αιτημάτων του με κυρίαρχο το επίκαιρο ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης, αλλά και άλλα σημαντικά ποιοτικά ζητήματα της εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας παρουσίασαν το περίπλοκο και ασύνδετο νομικό πλαίσιο, πραγματικό ζουρλομανδύα για την εκπαίδευση σήμερα, και έδωσαν σε αδρές γραμμές το πλαίσιο της εξέλιξης των κυβερνητικών δράσεων που απειλούν ευθέως την ενότητα του σχολείου.

Κατέστη σαφές ότι παιδαγωγικά -και διόλου «συντεχνιακά» αιτήματα όπως υποτιμητικά αναφέρονται συχνά από τους κρατούντες και τους δημοσιολογούντες υπηρέτες τους- αποτελούν τον πυρήνα της μέριμνας και της δράσης της Ομοσπονδίας με στόχο την προστασία του κοινωνικού αγαθού της γνώσης, της παιδαγωγικής πράξης και της δημοκρατικής λειτουργίας στα σχολεία. Έγινε, επίσης, αναφορά στο επιστημονικό έργο της Ομοσπονδίας και την σειρά των εκπαιδευτικών συναντήσεων, που οργανώνονται αυτή τη στιγμή γύρω από καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης με κορυφαίους διακεκριμένους, διεθνείς συντελεστές. Την εποχή της κυβερνητικής «επιμόρφωσης» με τα γνωστά παρατράγουδα, παρόμοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες.

Στο ΜέΡΑ25 πρόσφατα, σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη θέσαμε το προφανές ερώτημα στην υφυπουργό Παιδείας ποιους πραγματικά θεωρούν πελάτες τους, όταν λειτουργώντας ως δικηγόροι σύρουν συστηματικά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι δεν είναι ούτε οι γονείς, ούτε τα παιδιά, και σίγουρα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί!

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να στηρίζει ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και της Δημόσιας Παιδείας, ενάντια στους νόμους της εμπορευματοποίησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης και του αποκλεισμού, με κάθε τρόπο και μέχρι την τελική νίκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο