Συνάντηση της αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Σοφίας Σακοράφα με τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μαρ, 2021

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, η Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, το μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ25 Θανάσης Μπαράκας, ο συντονιστής του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πολυχρόνης Καράμπελας και μέλη του Τομέα Τ.Α., πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας.

Από το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας συμμετείχαν η κα Όλγα Δασκαλή, Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, ο κ. Ισαάκ Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας, ο κ. Κίμων Χρυσίδης, Πρόεδρος της Κοινότητας Περάματος Λέσβου, ο κ. Θεόδωρος Δράκος, Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας, ο κ. Αντώνης Παγώνης, Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας Σαντορίνης και ο κ. Αστέριος Καρακώττας, Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 για το νομοσχέδιο «ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ» που προωθείται από την κυβέρνηση και τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νομοσχέδιο ενισχύεται ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταργούνται τα Συμβούλια Κοινότητας στην έδρα κάθε Δήμου, καταργείται η ξεχωριστή κάλπη στην ανάδειξη των τοπικών συμβουλίων, αναιρείται η αρχή της εγγύτητας, ακυρώνεται η δημοκρατική εκπροσώπηση και δημιουργούνται οι όροι για μια αποκλειστικά κομματικά ελεγχόμενη αυτοδιοίκηση.

Το ΜέΡΑ25 χαιρέτησε τη συγκρότηση του Δικτύου Κοινοτήτων και δήλωσε ότι συντάσσεται με τα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για το προωθούμενο νομοσχέδιο και τη θεσμική εκπροσώπηση των Κοινοτήτων σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με ότι δυνατότητες έχει, προκειμένου να μη γίνουν πράξη οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, που περιορίζουν βάναυσα την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο