Συνάντηση Σοφίας Σακοράφα με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Οκτ, 2020

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25, κ. Σοφία Σακοράφα, δέχθηκε στο Γραφείο της, σε εγκάρδια συνάντηση, τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, κ. Marwan Toubassi. Ο κ. Toubassi εξέθεσε τη σημερινή κατάσταση, με τις παραβιάσεις της ισραηλινής κατοχής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο Ελλάδα και Ε.Ε. να επιδείξουν σταθερότητα στις θέσεις τους.

Υπήρξε πλήρης συμφωνία για την ανάγκη της λύσης των δύο κρατών, που θα δώσει τέλος στην αποικιοκρατική κατοχή, καθώς και για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κυρίαρχου κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Λύση βιώσιμη, με προοπτική ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή.

Επίσης, εκφράστηκε η κοινή ανησυχία για τη κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή (Αν. Μεσόγειος, Μ. Ανατολή, Καύκασος) και για την εξέλιξή τους, συνυπολογίζοντας και την παράμετρο των εκλογών στις ΗΠΑ, πέρα από την απόλυτη συμφωνία τους για την ανάγκη τήρησης του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο για τη συνέπειά της στην υποστήριξη προς τον Παλαιστινιακό λαό, με τον οποίο, άλλωστε, και η ίδια ταυτίζεται, έχοντας και την παλαιστινιακή υπηκοότητα.

Η κ. Σακοράφα επιβεβαίωσε τη δεδομένη δέσμευσή της, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί πολιτικό και ηθικό χρέος της να μην σιωπά και να αγωνίζεται, γιατί στη θέση των Παλαιστινίων μπορεί αύριο να βρεθεί οποιοσδήποτε, ακόμα και εμείς οι ίδιοι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο