Συνάντηση με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος: Κατηγορηματικό «Όχι» σε Μουσεία ΝΠΔΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιαν, 2023

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος  Σωτήρη Παπανικολάου, τον Γραμματέα του ΔΣ Κωνσταντίνο Καραβασίλη και το Μέλος του ΔΣ Ιωάννη Καρλιάμπα είχε το ΜέΡΑ25 στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Μαρία Καρακίτσου και Πολυχρόνης Καράμπελας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εύη Γάτου και Κώστας Πουλής και η Καλλιόπη Κατσικαβέλη από τον Τομέα Πολιτισμού.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται σε διαβούλευση, με το οποίο τα μουσεία από αμιγώς δημόσιες υπηρεσίες μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ και οι διοικήσεις τους σε κυβερνητικά υποχείρια. Κοινός τόπος ήταν πως το εν λόγω νομοσχέδιο υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα των μουσείων, μετατρέποντας τα σε επιχειρήσεις μιας παρέας, υποβαθμίζοντας τον ουσιαστικό και λειτουργικό τους ρόλο στη μνήμη ενός λαού.

Τα πολύτιμα μνημεία της Ιστορίας μας δεν είναι αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Το παρελθόν είναι ενιαίο και συνεχές, κτήμα και βίωμα του νεοελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού και όχι αποκλειστικότητα και μαγαζί της ντόπιας ελίτ που θέλει να μας πείσει ότι μόνη αυτή γνωρίζει από Πολιτισμό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο