Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ | Εμείς για το νερό συνεχίζουμε!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα, Προς τις 9 Ιουνίου...
14 Μάι, 2024

Συνάντηση με τον γραμματέα, Γιάννη Μήτζια, και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου και Κώστα Λαπαβίτσα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία περιστράφηκε κατά κύριο λόγο στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού, ο γραμματέας του Δ.Σ. τόνισε τα τρία μεγάλα μέτωπα που αντιμετωπίζει το Σωματείο και είναι: η σύσταση πέρυσι της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) — μέσω της οποίας εμπορευματοποιείται το νερό, η παράδοση από την κυβέρνηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας σε ιδιώτες — που είναι η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση γενικά των υδάτων στη χώρα μας, και η προώθηση από την κυβέρνηση των συγχωνεύσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) — μια ενέργεια εντελώς ανορθολογική όμως στοχευμένη, καθώς διαλύει τις δημοτικές αυτές επιχειρήσεις και οδηγεί εμμέσως στην ιδιωτικοποίησή τους.

Από την πλευρά των υποψηφίων ευρωβουλευτών τονίστηκε η σταθερή και πάγια θέση τους ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή του ανθρώπου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να το διαχειρίζονται ιδιώτες. Για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια τα στελέχη που συμμετέχουν στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στη Θεσσαλονίκη δίνουν το «παρών» ενεργά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, και θα συνεχίσουν να συμμετέχουν όσο ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος.

Όλοι και όλες θα είμαστε παρόντες και παρούσες και στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» την Παρασκευή 17 Μαΐου, 10 χρόνια μετά από το μεγάλο δημοψήφισμα που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή περισσότερων από 200.000 κατοίκων, οι οποίοι ψήφισαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και την απέτρεψαν.

Γραφείο Τύπου
της Εκλογικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης
της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο